El Consell aprova 1.272 places d'oferta d'ocupació pública de personal docent

Guardar

aula-paiporta
aula-paiporta

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari dependent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a l'any 2020.

El decret preveu l'oferta d'un total de 1.272 places d'accés lliure al cos de mestres. El 7% d'aquestes vacants, 89 places, es reserven perquè siguen cobertes per personal amb discapacitat de grau igual o superior al 33 %, sempre que se superen les proves selectives. Les places d'aquesta quota que queden desertes s'assignaran a les persones aspirants del torn general que hagen superat les proves per ordre de més a menys puntuació.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és establir la base per al desenvolupament dels diferents procediments de selecció als cossos docents no universitaris que proporcionen tant una reducció del professorat que es troba en situació de temporalitat com l'oportunitat als ciutadans que desitgen incorporar-se a l'àmbit laboral públic del sector educatiu.

La instrumentació de les proves selectives de les convocatòries objecte de l'oferta d'ocupació pública es farà a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Les proves es concretaran en les convocatòries corresponents d'acord amb el nombre de vacants i la naturalesa jurídica d'aquestes.

Quant a la inversió associada a la constitució de tribunals, l'estimació ascendeix aproximadament a 2 milions d'euros, mentre que la previsió d'ingressos, corresponents a l'abonament de taxes per a participar en les proves selectives, és d'aproximadament 461.250 euros.

Amb aquestes 1.272 places de mestre i mestra de l'oferta d'ocupació pública de personal docent de 2020, Educació de la Generalitat inicia els preparatius per a la realització de les oposicions d'Infantil i Primària de 2022. La resta de places, fins a arribar a les 2.500 acordades, s'inclouran en l'oferta de 2021 que es negociarà l'any que ve.

Cal recordar que el passat març, amb la declaració de l'estat d'alarma que va suspendre durant dos mesos tots els procediments administratius, la Conselleria va endarrerir un any el calendari d'oposicions a places docents. Així, es va acordar en el sistema educatiu valencià que les oposicions de Secundària i altres cossos, que s'havien de dur a terme en 2020, quedarien ajornades a 2021, i les oposicions previstes en 2021 per a Infantil i Primària es farien en 2022.

Aquestes 2.500 places de les oposicions de 2022 són l'última etapa d'un calendari anunciat en 2018 que suma un total de 13.000 llocs de treball, el nombre de places més alt de l'última dècada. De les 13.000 places anunciades, 7.500 de Secundària i altres cossos docents i 5.500 d'Infantil i Primària, ja s'han adjudicat més de la meitat a través de les oposicions que es van fer en 2018 i 2019.

Després de l'ajornament del calendari per la COVID-19, el pròxim 15 de maig de 2021 es reprendran les oposicions de Secundària, amb 3.542 places d'accés lliure, a les quals ja s'han inscrit més de 23.000 aspirants.

Destacats