El Congrés aprova la reciprocitat entre À Punt, TV3 i IB3

Guardar

Reciprocitat entre mitjans de comunicació
Reciprocitat entre mitjans de comunicació

Després de tantes reivindicacions, el Congrés dels Diputats ha aprovat la reciprocitat d'emissions entre les radiotelevisions de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Illes Balears - À Punt, TV3 i IB3 -. Aquesta proposta, que ha sigut portada al parlament per Unidas Podemos, Compromís, ERC, Junts, PDeCAT, la CUP, PNB, BNG, Bildu i Más País, ha comptat amb els vots a favor del PSOE, mentre que PP, Ciudadanos i Vox han votat en contra.

Aquesta proposta, que va ser impulsada per diferents entitats culturals valencianes que defensen la igualtat lingüística en el territori, també va comptar amb el suport d'altres entitats com la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, Iniciativa Pol Asturianu o Obra Cultural Balear, entre altres.

No obstant això, no ha sigut l'única proposta que ha donat suport el Congrés dels Diputats. I és que la PNL (Proposta No de Llei) també incloïa un altre punt: permetre l'ús administratiu de les diferents llengües entre territoris del mateix espai lingüístic, tant dins com fora de les fronteres administratives.

D'aquesta manera, amb aquesta aprovació, es reconeix el dret de les administracions a comunicar-se entre elles en la llengua comuna.

Destacats