El 8% del professorat ha rebutjat vacunar-se contra la Covid-19

Guardar

vacunacion
vacunacion

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat que hi ha un grup "reduït" del professorat, el 8 per cent, que ha rebutjat vacunar-se contra el coronavirus en la primera tanda, si bé encara no hi ha informació sobre quines són les raons.

Així mateix, ha assenyalat que aquestes persones que no han volgut vacunar-se, si canvien d'opinió, podria demanar la vacunació en els dos dies que queden pendents o hauran de ser vacunats en els grups d'edat que els corresponga.

Barceló s'ha pronunciat així davant els mitjans durant la seua visita a les obres d'ampliació de l'Hospital Universitari de la Plana de Vila-real (Castelló).

Preguntada per l'opinió d'alguns sindicats d'educació que estan a favor que la vacunació siga obligatòria, la consellera ha recordat que en aquests moments no hi ha cap norma que obligue a ningú a vacunar-se. "Per tant no podem obligar, sinó analitzar i veure quines són les causes o motius, sempre legítims, per a no vacunar-se", ha dit.

POBLACIÓ VACUNADA A l'estiu

Quant a si considera que a l'estiu el 70 per cent de la població podrà estar vacunada, Barceló ha subratllat que, encara que caldrà fer una reprogramació, el Ministeri de Sanitat té la informació suficient per a poder afirmar que s'aconseguirà eixe percentatge al juny o juliol. "La Comunitat Valenciana té capacitat, però està a l'espera del nombre de vacunes que arriben", ha apuntat.

D'altra banda, la consellera ha afirmat que en l'estratègia de la Comunitat Valenciana no es perd de vista ni la situació en la qual viuen la resta de comunitats autònomes, ni el panorama europeu. "Analitzem totes les dades, fonamentalment els de la Comunitat Valenciana, per a veure com evolucionen", ha indicat.

En aquesta línia, ha destacat que després de l'esforç de la ciutadania i dels sectors econòmics, "ara no cal relaxar la prudència, i cal ser conscients que la situació actual cal mantenir-la, encara que no és fàcil". "Quan veiem que altres comunitats comencen a pujar, també s'observa amb preocupació", ha afegit.

Així, ha assenyalat que encara no es pot avaluar el que ha passat en el pont del 19 de març, per la qual cosa cal esperar a veure les conseqüències d'eixos dies i de després de Setmana Santa. "Les nostres mesures estan implantades fins al dia 12, per la qual cosa hem anat més enllà de l'aprovat en el Consell Interterritorial", ha conclòs.

Destacats