El 60% de participants en els programes del Fons Social Europeu són dones

Es tracta del principal instrument de la Unió Europea per a fomentar l'ocupació i afavorir la inclusió social

Guardar

oltra_dependencia2
oltra_dependencia2

Prop del 60% de les 12.300 persones que han participat en els programes de la Generalitat, realitzats a través del Fons Social Europeu per a la inclusió social de col·lectius vulnerables i la lluita contra la pobresa, són dones, segons ha avançat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

La vicepresidenta ha participat en l'obertura del Seminari 'El suport del Fons Social Europeu per a la promoció de la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat psicosocial/intel·lectual'.

Durant la seua intervenció, ha indicat que des de l'inici del Programa Operatiu del Fons Social Europeu, han participat 171.000 persones, de les quals quasi la meitat, el 49,8 per cent, eren dones.

La vicepresidenta ha posat l'accent que "no és casual que la Comunitat haja sigut triada per a acollir aquesta jornada internacional. És un reconeixement al gran esforç realitzat en la posada en funcionament i desenvolupament de programes per a afavorir la plena inclusió dels col·lectius més vulnerables".

Referent a això, Oltra ha remarcat que el Fons Social Europeu "és el principal instrument de la Unió Europea per a fomentar l'ocupació i afavorir la inclusió social, de manera que, entre les seues prioritats, està que les persones amb més dificultats tinguen una oportunitat real d'accedir a un lloc de treball".

ITINERARIS D'INSERCIÓ SOCIOLABORAL

La vicepresidenta ha explicat que, enguany, el nombre de programes passa de 61 a 72, "per la qual cosa també es preveu un creixement exponencial del nombre de persones beneficiades".

"Són programes que es desenvolupen a través d'associacions que treballen directament amb les persones, que les atenen i les acompanyen", ha indicat Oltra. En concret, 34 entitats locals i 38 associacions del tercer sector d'acció social de la Comunitat han rebut, durant l'any 2019, subvencions dirigides a desenvolupar aquestes iniciatives.

La vicepresidenta ha emfatitzat en què aquestes ajudes "permeten posar en funcionament i desenvolupar itineraris d'inserció sociolaboral que permeten iniciar projectes de vida propis a persones amb grans dificultats o que, d'una altra manera, haurien tingut grans dificultats per a la seua inclusió social a través de l'ocupació".

En aquest sentit, ha fet valdre els programes T'acompanyem, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, o els desenvolupats per Labora o la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport dirigits, prioritàriament, a persones joves, majors de 45 anys i col·lectius en risc d'exclusió social.

Arxivat a:

Destacats