El 40 Congrés Federal del PSOE se celebrarà a València a l'octubre

Guardar

Congreso Federal PSOE
Congreso Federal PSOE

El 40 Congrés Federal del PSOE se celebrarà a la ciutat de València el 15, 16 i 17 d'octubre. El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha decidit encarregar a Félix Bolaños, un dels seus assessors en Moncloa, ser el ponent de l'àrea 'PSOE 2030, un partit de futur'. Les encarregades de coordinar la Ponència Marco seran Hana Jalloul, secretària d'Estat de Migracions, i Lina Gálvez parlamentària europea.

Així ho ha anunciat el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Transports, el valencià José Luis Ábalos, en roda de premsa en la seu socialista de Ferraz. Tots els detalls del pròxim congrés es debatran i acordaran en un Comité Federal previst per al 17 de juliol, segons ha acordat la Permanent de la Comissió Executiva Federal del PSOE en la seua reunió d'aquest dilluns.

Els ponents per a les diferents àrees seran: Jonás Fernandez d'Astúries per a Economia i Ocupació; Isabel Gil d'Extremadura, per a Feminisme; Eva Granados, de Catalunya per a Inclusió social i Polítiques de Benestar; Ainoa Quiñones de Cantàbria, per a Ciència i Sanitat; i José Manuel Albares del Partit Socialista a Europa, per a Espanya a Europa i en món.

També han proposat a Aina Calvo de Balears, per a Transició Ecològica justa i Biodiversitat; Pilar Alegría d'Aragó, per a Educació, Universitats, Cultura i Esports; Nira Fierro de Canàries per a Nous drets i Llibertats, polítiques de diversitat; Denis Itxaso d'Euskadi, per a Espanya autonòmica i Repte Demogràfic; José Miñones de Galícia, per a Espanya Municipal i el Món Rural; Ana Redondo de Castella i Lleó per a Regeneració Democràtica, Justícia, Memòria Democràtica i Espanya Constitucional; i Félix Bolaños, de Madrid, per a PSOE 2030, un partit de futur.

Segons Ábalos, en cadascuna d'aquestes àrees se celebraran Conferències que servisquen de debat per a l'elaboració de la Ponència Marco.

Destacats