El 18,8% de persones usuàries de Metrovalencia viatja gratis o amb descompte gràcies als bons socials

Guardar

metro-navidad
metro-navidad

El 18,81% dels viatges que es van realitzar en Metrovalencia durant 2020, un total de 6.960.366, es va realitzar amb algun dels diferents bons socials que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) posa a la disposició de diversos col·lectius.

Persones joves, majors, pensionistes, amb discapacitat, personal sanitaris, sociosanitari i de farmàcies, famílies nombroses, monoparentals i educadores poden desplaçar-se amb metro i tramvia de manera gratuïta o amb importants descomptes respecte a la resta de títols de transport.

D'aquesta manera, pràcticament un de cada cinc desplaçaments es va dur a terme per les persones usuàries posseïdores de les targetes TuiN, Gent Major, Mobilitat, les corresponents als convenis amb diferents ajuntaments de la província de València per a pensionistes, així com els integrants de famílies nombroses, monoparentals i educadores.

A més, en 2020, com a novetat, es van sumar els col·lectius sanitari, sociosanitari i farmacèutic, els qui es van poder desplaçar per la xarxa de Metrovalencia de manera gratuïta. En el present any s'afegiran també les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles.

En total, el nombre de persones que compta en l'actualitat amb algun títol de transport de caràcter social de Metrovalencia ascendeix a 77.012, els qui es beneficien de diferents descomptes segons la modalitat del seu abonament o viatgen de manera gratuïta, com és el cas de les persones sanitàries, sociosanitàries i farmacèutiques.

El major número d'aquests usuaris i usuàries es concentra en la TuiN Jove, que aglutina a 38.432 persones abonades que durant l'any passat van realitzar 3.385.897 viatges pel metro i tramvia. La TuiN Jove està dirigida a persones de fins a 30 anys i permet obtenir un descompte d'un 15% sobre la targeta moneder normal.

Gent Major, el títol per a persones de 65 o més anys que, amb un preu de 9,70 euros, permet realitzar un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies per totes les zones, té 10.700 abonats i abonades, que han realitzat 1.030.574 desplaçaments.

L'Abonament Sanitari, que permet desplaçar-se per tota la xarxa de Metrovalencia de manera gratuïta al personal sanitari, sociosanitari i farmacèutic, s'ha repartit entre 10.700 persones, que han generat 484.466 moviments.

Els beneficiats pels convenis d'FGV amb municipis de la província perquè els seus pensionistes viatgen amb descompte es concreten en 8.324, que en 2020 van realitzar 629.882 desplaçaments.

El nombre de persones que viatja amb la targeta personalitzada de Família Nombrosa, tant en la modalitat general com en l'especial, s'eleva a 5.481 i han realitzat 968.626 moviments. La modalitat general, les famílies que tenen tres o quatre fills o filles, obtenen un descompte del 20%, mentre que la modalitat especial, la d'aquelles famílies que tenen cinc o més fills o filles, aconsegueixen un descompte del 50%.

Les persones posseïdores de la targeta Mobilitat, persones que tenen una discapacitat del 64% o superior i que poden viatjar de manera il·limitada per la xarxa, aglutinen a 2.648 usuaris i usuàries, que l'any passat van realitzar 406.633 desplaçaments.

Per part seua, les famílies monoparentals, que reuneix 724 persones, van realitzar l'any passat un total de 54.139 moviments. Aquest col·lectiu, igual que les famílies nombroses, opten a descomptes del 20% o del 50%, siguen del règim general o especial, respectivament, segons les condicions establides per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Finalment, els integrants de famílies educadores que tinguen acollit a algun menor del sistema de protecció de menors de la Generalitat han dut a terme 149 viatges.

A més, cal destacar que els xiquets i xiquetes menors de 10 anys poden viatjar gratuïtament amb metro o tramvia acompanyats d'un responsable, sempre que no se supere el número de dos menors per cada títol de transport vàlid.

Destacats