Educació ajorna les ajudes al valencià en mitjans de comunicació per a "comprovar molt bé" projectes i factures

Guardar

conselleria-educacio
conselleria-educacio

La Conselleria d'Educació ha posposat al pròxim any la línia de l'any 2019 de subvencions al foment del valencià en mitjans de comunicació, amb la intenció de "comprovar molt bé" tant els projectes com les factures presentades.

La nova convocatòria serà de caràcter retroactiu i suposarà "un canvi de concepte", segons ha avançat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, a preguntes dels periodistes després de rebre els auxiliars de conversa en anglés en la Universitat Politècnica de València (UPV).

Educació pretén que els mitjans interessats puguen presentar el pròxim exercici les factures i projectes realitzats fins ara. "Volem que es presente el que s'ha fet i comprovar molt bé què s'ha inclòs en cada projecte", ha subratllat Marzà.

D'aquesta forma, la intenció és "millorar l'impacte dels diners públics perquè arriben on correspon i als mitjans que de veres estan fent el treball", pel qual la direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme concedeix aquestes ajudes.

En 2018, les subvencions --publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) del 31 de desembre 2018-- van repartir 1,8 milions d'euros a empreses de televisió, ràdio i premsa escrita i digital.

Es tracta d'una línia que tracta de mostrar el "ferm compromís" de la Generalitat amb la conservació, protecció i promoció del patrimoni cultural valencià i, conseqüentment, amb el foment de totes les activitats conduents a fer present el valencià en tots els àmbits d'ús social i públic, com establien les últimes convocatòries.

Arxivat a:

Destacats