Educació activarà el pròxim curs uns 200 cicles d'FP amb protagonisme per a la digitalització i les cures

Guardar

Una alumna d'FP, durant les seues pràctiques
Una alumna d'FP, durant les seues pràctiques

La Conselleria d'Educació activarà el mes vinent de setembre, de cara al curs 2022-2023, al voltant de 200 nous cicles formatius de grau bàsic, mitjà i superior de Formació Professional (FP), així com certificats de professionalitat.

Les famílies professionals "més significatives" seran les relacionades amb la digitalització i la indústria, a més del sector d'atenció i cura de persones.

Així ho ha avançat a Europa Press el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, qui ha subratllat el creixement que l'FP està experimentant en el territori valencià i ha ressaltat que seguirà en expansió durant els pròxims anys amb fons europeus específics per a incrementar l'oferta.

Soler detalla que, dins de les propostes dels Consells Territorials d'FP que ha constituït la Comunitat Valenciana, es posaran en marxa cicles específics, "com per exemple alguns relacionats amb indústries alimentàries en comarques de l'interior, imatge i so vinculat a videojocs".

A més, en l'àmbit sanitari, ha recordat que l'any pròxim s'impartiran nous cursos d'especialització o cicles formatius, entre ells riscos professionals, mobilitat segura o serveis de gerontologia. També continuarà l'oferta coordinada amb sectors professionals específics d'edificació i el vehicle elèctric.

AERONÀUTICA A CASTELLÓ

El representant de la Conselleria d'Educació s'ha referit així als graus en l'aeroport de Castelló, on s'ha iniciat la Formació Professional d'aeronàutica amb el grau mitjà de Muntatge d'Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutics. Així mateix, es treballa perquè a partir del pròxim curs es puguen impartir altres graus superiors.

El nou cicle consta de 2.000 hores de formació repartides en dos cursos. Aquest curs 2021-2022 ofereix 30 places de primer, i el curs següent, el 2022-2023, s'implantarà el segon curs, que permetrà graduar-se en aquesta primera promoció.

Ací es formarà a personal tècnic en muntatge d'estructures i instal·lació de sistemes aeronàutics que podrà treballar en empreses dedicades a realitzar el muntatge, el manteniment, el segellament, el pintat i la instal·lació de sistemes i equips d'aeronaus de passatgers, de transport i militars, avions de vol sense motor, avions lleugers i aeronaus d'ala rotativa.

A més, a iniciativa valenciana s'ha presentat un esborrany de grau mitjà en Tècnic de Seguretat que, entre altres coses, permetria que els futurs aspirants a engrossir les plantilles de Policia Local reben "una formació específica en matèria de seguretat, prèvia a les respectives oposicions municipals".

Destacats