Divalterra celebra el divendres un consell sobre la contractació de la direcció de RH i el cessament del gerent

Guardar

Junta General Divalterra foto_Abulaila
Junta General Divalterra foto_Abulaila

L'empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València, celebrarà divendres que ve una sessió extraordinària del seu consell d'administració per a abordar qüestions relacionades amb les "possibles irregularitats" en el procés per a contractar la direcció de Recursos Humans (RH) i abordar el "cessament del gerent". Així consta en l'ordre del dia d'aquesta reunió, al qual ha tingut accés a Europa Press, i que fixa la trobada per a les 9.30 hores.

En el primer punt de la reunió es tractarà l'"informe del Director del Servei Jurídic, Prevenció de Riscos Penals i Transparència en relació amb possibles irregularitats en el procés selectiu per a la contractació de la Direcció de Recursos Humans de Divalterra" i "sobre el recurs interposat per un dels aspirants en aquest procés".

Després d'aquest assumpte, s'abordarà el "cessament del gerent", la "revocació de poders" i l'"apoderament al president del Consell d'Administració", Ramiro Rivera. La sessió continuarà amb la formalització i execució d'acords i conclourà amb precs i preguntes.

Després de conéixer-se la convocatòria d'eixe consell, el portaveu del PP en la corporació provincial, Vicente Mompó, ha recordat, en un comunicat, que hi ha sol·licitada per part de l'oposició una Junta General de Divalterra per a tractar "qüestions transcendents" relacionades amb eixos temes i ha considerat que celebrar la reunió del divendres abans "no sembla lògic".

En aquest sentit, ha apuntat que en el consell d'administració extraordinari del divendres es poden prendre decisions que hauria d'estudiar la Junta General i ha parlat de "decisions de gran importància per al futur de l'empresa com és la continuïtat o no en el càrrec del seu gerent".

"Hem sol·licitat, des de la setmana passada, una Junta General de l'empresa que s'ha de celebrar en els pròxims dies", ha exposat. Al seu torn, ha manifestat que la "urgència en l'actuació del president del consell, Ramiro Rivera, genera una certa alarma, atés que en la Junta que s'ha de celebrar en pocs dies es tractaran qüestions transcendents per a Divalterra".

El portaveu 'popular' ha indicat que aquesta "sembla el fòrum lògic on s'han d'analitzar amb màxima transparència" eixos assumptes per a "després, traslladar al consell les decisions que s'adopten". Vicente Mompó ha agregat que seria desitjable que tant el relacionat amb el gerent "com l'informe jurídic de José Luis Vera es pogueren estudiar amb caràcter previ en la Junta --General--, on es reuneixen els propietaris de l'empresa pública".Mompó ha asseverat que el PP estarà "molt vigilants de tot el que ocórrega en el consell del pròxim divendres i en la Junta General per si arribat el moment s'han d'adoptar mesures per a denunciar, on corresponga, les diferents polèmiques que s'han suscitat en els dos últims mesos" entorn de Divalterra.

"PUNT DE GRAVETAT"

Pel seu costat, el grup de Cs en la Diputació de València ha anunciat que demanarà que el Consell d'Administració de Divalterra porte l'elecció del cap de Recursos Humans a la Fiscalia. "El cas ha arribat a tal punt de gravetat que la justícia ha de tindre constància del que està passant en aquesta empresa pública", ha assenyalat la portaveu d'aquesta formació en la institució provincial, Rocío Gil.

Així, ha avançat que "el conseller a proposta de Cs posarà aquesta demanda damunt de la taula en la sessió extraordinària" del consell "del pròxim divendres" i ha declarat que el seu grup espera "que els altres el secunden".

"Les presumptes irregularitats en el procés d'elecció del cap de Recursos Humans han anat massa lluny. Falta de transparència, filtracions interessades, martingales de dubtosa legalitat, un serial més propi d'una sèrie de ficció que d'una institució seriosa i ètica com ha de ser la Diputació" de València, ha criticat Gil.

"Arribat a aquest punt, quan fins i tot volen cessar el gerent de l'empresa sent que la seua actuació compta amb el vistiplau de l'Agència Antifrau, considerem que l'assenyat és que la Justícia conega què està passant", ha insistit la responsable de Cs.

Rocío Gil ha afegit que el seu grup "sap que hi ha fins a huit informes" encara que ha dit que "encara no hem tingut accés a l'expedient". "Els representants públics, la ciutadania i, sobretot, les 700 famílies que depenen de Divalterra tenen dret a saber per què un procés de selecció genera aquests problemes i s'acaba convertint en un espectacle vergonyós", ha afirmat.

Destacats