Desenvolupament Rural destina 250.000 euros a programes educatius, de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques

Les subvencions estan dirigides a entitats associatives agràries, fundacions i empreses del sector agroalimentari que incentiven el consum ecològic i responsable

Guardar

Camp de tarongers
Camp de tarongers

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina un total de 250.000 euros a la subvenció d'ajudes destinades a programes i projectes educatius, i de formació i divulgació, per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions, publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), poden ser sol·licitades per entitats associatives agràries, associacions, fundacions i empreses del sector agroalimentari, que incentiven el consum ecològic i responsable. Aquestes ajudes es divideixen en dues modalitats diferents, A i B.

Les subvencions per a la modalitat A tenen com a objecte promoure els processos educatius i activitats pedagògiques per a treballar els objectius d'un consum ecològic i responsable, des de les institucions i centres educatius, públics o sostinguts amb fons públics.

De la mateixa manera, també busquen impulsar en l'alumnat, i en el conjunt de la comunitat educativa, coneixements, valors i actituds capaces de generar una cultura del consum ecològic i compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, a més de fomentar la transició cap a un nou model agroalimentari incloent, equitatiu i sostenible.

Per part seua, les subvencions de la modalitat B pretenen afavorir accions de sensibilització orientades a la conservació dels recursos fitogènics en el camp, la recuperació de les varietats tradicionals valencianes i la seua divulgació entre la ciutadania, d'acord amb el Pla de Diversitat Agrària Valenciana.

Concretament, per al finançament de projectes dins de la modalitat A, es destinaran un total de 175.000 euros, mentre que dins de la modalitat B el pressupost ascendeix a 75.000 euros. El termini per a presentar les sol·licituds és de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà a la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Destacats