Dalmau sobre la substitució de Davó: "No ha estat bé, però hem de començar a passar pàgina"

Guardar

Rubén Martínez Dalmau, Unides Podem-EUPV
Rubén Martínez Dalmau, Unides Podem-EUPV

El vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha advocat per "començar ja a passar pàgina" en relació amb la polèmica per la substitució de Naiara Davó com a síndica del grup en Les Corts per la coordinadora de Podem en la Comunitat Valenciana i diputada, Pilar Lima, ja que, encara que considera que el succeït "no ha estat bé", és necessari "retornar" a l'època dels consensos, com així ho ha traslladat a la mateixa Lima, i "bastir més ponts" entre les diferents sensibilitats en el partit.

Dalmau ha assegurat, en una entrevista a Europa Press, que aquest relleu és una decisió "clarament imposada", que considera que "no respon als processos de consens", sense un argument "contundent" per això i que "contradiu" la proposta amb la qual Lima es va presentar a les primàries, de diferenciar entre Corts, partit i institucions.

Després que el consell ciutadà de Podem acordara el relleu de Naiara Davó per Pilar Lima, aquest canvi no s'ha fet efectiu encara atés que la direcció del grup de Unides Podem en Les Corts es reunirà finalment dimarts que ve. Davó sosté que el procés va ser irregular i està a l'espera del que diga la Comissió de Garanties de Podemos al seu recurs d'impugnació.

No obstant això, Martínez Dalmau ha defensat que "ara mateix, hem de començar ja a passar pàgina" i "reconstruir" el fonament de Podem, amb "més consensos, buscant la forma que hi haja més diàleg en les decisions" i a través de "bastir més ponts entre les diferents sensibilitats".

En la mateixa línia, ha subratllat que "és clar que el que ha passat no ha estat bé, perquè crec que, objectivament, ningú pot justificar que sense un argument vàlid, a la meitat d'una pandèmia, es destituïsca una síndica d'una de les tres parts del Botànic", i el treball del qual ha qualificat d'"encomiable".

"Quan jo vaig ser elegit candidat, va ser en el marc d'un consens del partit i ens va anar molt bé, perquè durant dos anys, tot el que eren els antics sorolls de Podemos, van desaparéixer perquè estàvem concentrats a governar. Crec que ara hem d'estar de nou concentrats en això, la qual cosa implica que les decisions de partit, han de basar-se en el diàleg i en el consens", ha asseverat.

En tot cas, Martínez Dalmau ha demanat "anar una mica més enllà" i fer entendre que el paper de Unides Podem en el govern del Botànic ha sigut "transcendental" i que s'ha aconseguit que el Consell "siga molt més social, més just, més democràtic amb Unides Podem en ell, com la tercera pota del Botànic". "I això és el que hem de reivindicar", ha expressat i ha reclamat que, en aquest context, "els assumptes de partit no intervinguen i no incidisquen en el paper que s'està fent des del govern".

"En el govern estem marcant el pas en polítiques d'Habitatge i en altres tipus de polítiques que estem realitzant, per exemple, en la coordinació de polítiques verdes, a través de la Comissió de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental. En el govern estem, d'alguna forma, dotant de tranquil·litat a la relació entre els socis i d'una mica de cohesió", ha assenyalat el conseller.

SUPORT

Martínez Dalmau ha afirmat sentir-se "recolzat" en el projecte polític de Unides Podem en la Comunitat Valenciana i ha afegit que ha rebut el suport de la direcció del partit a nivell autonòmic i estatal: "Em vaig presentar com a cap de llista per la Comunitat Valenciana i aconseguirem més de 200.000 vots".

En aquesta línia, ha recalcat que va ser el president de la Generalitat, Ximo Puig, el que li va nomenar vicepresident. "Jo no tem en cap cas per la meua situació en la vicepresidència segona del Consell, però sí que és veritat que tindre un partit feble, pot perjudicar, pot fer més fràgil als partits del Botànic. Per això, el que vull és que, en Podemos, siguem un partit fort i això implica més diàleg, més consensos i parlar més de les coses", ha reiterat.

En aquesta línia, vol que la formació continue fent un "paper encomiable" en el Botànic perquè "si arribàrem a una terrible situació" en la qual fora una força extraparlamentària, "això seria una tragèdia per a la democràcia valenciana".

En aquesta línia, ha insistit que l'"únic però" que li posaria al seu partit des de la seua arribada per a formar part del pacte amb PSPV i Compromís en la Generalitat seria "la falta de consensos".

"La falta de consens dins del partit ens ha perjudicat molt i ens ha creat febleses, perquè ens ha desenfocat respecte al que ha de ser el nostre centre d'atenció, que és governar per a les persones. Si som capaços de reconduir eixa situació, per descomptat ens anirà molt millor", ha conclòs el conseller.

Destacats