CSIF presenta una iniciativa legislativa popular en Les Corts perquè hi haja personal d'Infermeria en centres educatius

El sindicat avisa de "el seu paper fonamental en els col·legis per a la prevenció de malalties i en l'educació de la salut"

Guardar

CCOO advierte que la última adjudicación de plazas docentes en la Comunitat Valenciana “sigue teniendo errores”
CCOO advierte que la última adjudicación de plazas docentes en la Comunitat Valenciana “sigue teniendo errores”

El sindicat CSIF ha iniciat la tramitació d'una iniciativa legislativa popular amb l'objectiu de l'aprovació d'una proposició de llei per a la implantació d'Infermeria escolar en els centres educatius no universitaris de la Comunitat Valenciana. La proposta ja ha sigut presentada a la Mesa de les Corts i sol·licitada la seua admissió a tràmit.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en el seu escrit que, com a sindicat més representatiu en les administracions públiques, reclama tant des del seu sector d'Educació com des del de Sanitat l'adscripció de personal d'Infermeria als centres escolars. Per això motiu demana "la dotació de recursos econòmics, materials i humans a tal fi, perquè considerem la seua presència imprescindible i fonamental".

El sindicat recalca que "el personal docent no ha d'assumir la responsabilitat d'administració de medicació a l'alumnat, perquè es tracta d'una funció aliena a les seues competències professionals i formació. Encomanar, per mandat legal, al personal docent aquesta responsabilitat suposa una assignació impròpia de tasques al seu lloc de treball i perfil".

CSIF posa l'accent que "els centres educatius juguen un paper fonamental en la promoció i educació de la salut, així com en la prevenció de malalties, més si cap en un context pandèmic com l'actual". En aquesta línia subratlla que "la coordinació i col·laboració dels centres educatius amb els professionals de la salut és bàsica per a divulgar informació, promoure mesures preventives i fomentar hàbits saludables".

La central sindical afirma en el seu escrit que "des de CSIF considerem imprescindible la presència de professionals d'Infermeria escolar en els centres educatius". Referent a això insisteix que "l'equip multidisciplinari dels centres educatius es troba incomplet a causa de l'absència d'aqueix personal d'Infermeria escolar especialitzat, una circumstància que resulta especialment greu en la crisi sanitària que estem vivint a causa de la pandèmia de covid-19".

El sindicat explica que aqueix professional d'Infermeria "es troba totalment preparat per a exercir les cures d'atenció i prevenció de malalties en l'àmbit escolar i per a implementar la vigilància i l'atenció de l'alumnat més vulnerable. A més, també pot ser garant de la vigilància i atenció sanitària tant de la població escolar com del mateix personal dels centres educatius".

CSIF apel·la a l'eficàcia i capacitat demostrada pels professionals d'Infermeria "en aquells centres que ja compten amb aquest personal especialitzat" i, sobre la base de tot el relatat, ha constituït una comissió promotora de la iniciativa legislativa popular. Inclou els noms dels qui conformen aqueixa comissió en el mateix document en el qual acaba sol·licitant "l'admissió a tràmit per a l'aprovació de la proposició de llei per a la implantació de la Infermeria escolar en els centres educatius no universitaris de la Comunitat Valenciana".

 

 

Arxivat a:

Destacats