CSIF avisa de la falta d'espai i personal en l'Oficina d'Ocupació Estatal a Xàtiva

Guardar

Oficina d'ocupació de Xátiva
Oficina d'ocupació de Xátiva

El sindicat CSIF ha instat el Ministeri de Treball a reforçar amb més personal la plantilla fixa de l'oficina comarcal del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) a Xàtiva i ha reclamat una ampliació de les instal·lacions, ja que les actuals resulten "molt reduïdes i obliguen nombrosos usuaris a romandre en l'exterior".

Segons ha explicat en un comunicat la central sindical, les dependències de Xàtiva, que atén la població de fins a 54 municipis, compten actualment amb una plantilla fixa de cinc places, que inclouen la direcció d'oficina, tres funcionaris i un treballador interí.

En els últims mesos disposen del suport de tres funcionaris cedits pel SEPE que, al no tractar-se de personal fix en l'oficina, poden ser traslladats. El sindicat assenyala que aquests empleats públics estatals desenvolupen la seua labor en un habitacle d'"insuficients dimensions" per a mantindre una distància mínima de seguretat i per a atendre les 125 cites diàries, en la major part dels casos amb la finalitat de tramitar expedients de prestacions.

Aquesta circumstància provoca que els funcionaris es troben "amuntegats" i que nombrosos usuaris hagen d'esperar fora de les dependències perquè no caben en les sales d'espera. La central sindical exigeix un espai major per a les instal·lacions del SEPE a Xàtiva i un reforç de personal que li permeta ampliar la plantilla fixa.

En aquesta línia, reclama al Ministeri de Treball la "urgent" cobertura de les dues vacants existents. El sindicat vol que quede garantida una dotació mínima de deu empleats públics.

Arxivat a:

Destacats