Cs proposa un pla per a "recuperar habitatges ocupats" i "incentivar el lloguer amb més seguretat als propietaris"

Mamen Peris demana una assegurança pública per als amos davant el risc d'impagaments

Guardar

La portaveu adjunta de Ciutadans en Les Corts, Mamen Peris.
La portaveu adjunta de Ciutadans en Les Corts, Mamen Peris.

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha proposat un pla per a recuperar habitatges públics actualment ocupats il·legalment, així com una sèrie de mesures enfocades a incentivar el lloguer a través de garanties que oferisquen major seguretat als propietaris.

Així ho ha avançat la portaveu adjunta de la formació, Mamen Peris, que plantejarà aquestes qüestions al vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, en el ple de les Corts la setmana vinent. "És important remarcar que el 90 per cent dels immobles en el mercat estan en mans de xicotets propietaris, els qui ara, amb la nova llei d'Habitatge del Govern, es plantegen molts dubtes jurídics i temen com poder fer front als abusius recàrrecs de l'IBI amb els quals amenaça l'Executiu", ha manifestat Peris.

Per això, entre altres mesures, la diputada de Cs ha plantejat al Consell que es faça càrrec d'una assegurança que garantisca al propietari el pagament de les rendes del lloguer en cas que l'arrendatari deixara de pagar. A més, també ha insistit en la necessitat de rebaixar del tram autonòmic de l'IRPF les quantitats invertides en adquisició d'un immoble.

Peris també ha advertit que "la nova normativa pot provocar precisament l'efecte contrari al que es vol aconseguir, doncs, a més d'espantar la inversió, paralitzarà projectes d'obres noves, la qual cosa portarà a un encariment notable dels preus del lloguer davant la reducció de l'oferta de pisos en el mercat".

Per això, la portaveu de Cs en l'àrea d'Habitatge ha manifestat el "complet rebuig" de la formació liberal a la llei i ha instat el Consell a posar en marxa mesures "veritablement efectives per a resoldre el problema de l'accés a un habitatge digne", com promoure la construcció de pisos en règim de lloguer assequible i rehabilitar de manera urgent el parc públic "que no compta amb condicions d'habitabilitat".

Arxivat a:

Destacats