Cs proposa col·locar contenidors de taps a tots els barris de València per a iniciatives solidàries

Guardar

Una dona deposita cartró al contenidor corresponent
Una dona deposita cartró al contenidor corresponent

El grup municipal Ciutadans a l'Ajuntament de València presentarà una moció conjunta en totes les juntes de districte per a impulsar la instal·lació de contenidors de recollida de taps per a causes socials i solidàries. Així, cada portaveu presentarà la moció per a la seua aprovació en la junta corresponent perquè tots els barris de València puguen beneficiar-se d'aquesta iniciativa, segons ha informat Cs en un comunicat.

En aquesta línia, el regidor de Cs Javier Copoví ha subratllat que es tracta de "xicotets gestos que beneficien a tots". "D'una banda, fomentem el reciclatge i, per l'altre, facilitem la posada en marxa de campanyes solidàries entre veïns", ha expressat.

"Ja són ben conegudes les iniciatives de recollida de taps per a ajudar a pagar un tractament mèdic elevat, costejar una cadira de rodes o qualsevol altre utensili sanitari i fins i tot fomentar la investigació mèdica en un determinat camp", ha destacat l'edil.

Així mateix, ha apuntat que la intenció de Cs és "acordar primer la col·locació d'aquests contenidors, previ estudi dels punts d'interés per part de la junta de districte, perquè després aquests mateixos grups decidisquen la iniciativa solidària a la qual es vol destinar tots els diners aconseguits".

Copoví ha ressaltat que "el procés per a l'obtenció de fons és molt senzill: primer es recullen els taps i després es traslladen per al seu reciclatge a un punt de recuperació de plàstics, que paga un preu per ells". "D'aquesta manera, es poden finançar després les accions solidàries", ha agregat i ha manifestat que "gràcies a un treball de formiga i de sumar xicotets esforços es poden costejar infinitat de causes".

Destacats