Cs insta Cementeris a aclarir quantes persones han mort per coronavirus a la ciutat

Guardar

Rocío Gil parlamento (1)
Rocío Gil parlamento (1)

El grup Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha instat a la Delegació de Cementeris a aclarir quantes persones han mort per coronavirus a la ciutat des que s'iniciara la pandèmia.

La regidora de la formació Rocío Gil ha denunciat, després de rebre resposta a una pregunta formulada en el ple el mes de juliol, que des de l'Ajuntament "eviten facilitar la xifra exacta i al·leguen que és el Registre Civil qui no aclareix en molts casos la causa de les defuncions", ha informat la formació en un comunicat.

Gil s'ha qüestionat que "com és possible que l'equip de Govern eludisca la seua responsabilitat i assegure que no coneix els números quan la pàgina web oficial del mateix Ajuntament sí que quantifica 249 defuncions".

"O no ho saben i, en aqueix cas, haurien d'aclarir d'on han tret aqueixa xifra, o sí que ho saben i no volen donar resposta", ha subratllat Gil, per a qui el fet que els ciutadans de la tercera ciutat d'Espanya "no sàpien quants residents han mort pel virus" és "molt greu".

L'edil de Cs ha instat que el regidor responsable de Cementeris, Alejandro Ramón, "sol·licite a la Generalitat Valenciana les dades en el cas que no els conega".

Per a Gil, resulta "curiós" que l'Ajuntament "celebre un acte d'homenatge als morts sense conéixer amb exactitud quants residents a la ciutat han mort a causa de la Covid-19".

Gil ha explicat que des de la Regidoria de Cementeris, amb "bon criteri", els remeten a les dades estadístiques de la Generalitat Valenciana, però ha remarcat que els ciutadans "volen conéixer amb exactitud quins són els números que corresponen a la ciutat de València".

"Existeix un altre camí com és recórrer al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, l'estadística de la qual es nodreix dels registres civils i dels jutjats de pau com sí que ha difós el de Castella-la Manxa", ha agregat.

La regidora ha instat a la delegació de Cementeris a comunicar-li els casos de defuncions a la ciutat per coronavirus des del 14 de març o, en cas contrari, ha advertit que "estaria actuant amb opacitat".

Destacats