Cs insta a PSPV a sumar-se a la denúncia en el Tribunal de Comptes per l'EMT

Guardar

giner_cs
giner_cs

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha instat al PSPV a sumar-se a la denúncia que va interposar la formació taronja i que va ser admesa pel Tribunal de Comptes sobre el frau de 4 milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transport (EMT). Per part seua, el PP ha anunciat que es personarà en aquesta causa.

Ciutadans ha recordat que "l'EMT està sent investigada pel Tribunal de Comptes arran d'una denúncia" presentada per aquesta formació i incideix en què "la causa oberta va partir d'aqueixa denúncia".

El portaveu 'taronja' en el consistori, Fernando Giner, ha recordat que "l'estafa de l'EMT ja està sent investigada pel Tribunal de Comptes arran d'una denúncia de Cs" i ha anunciat que, en el pròxim ple el seu grup "donarà l'oportunitat al PSPV de sumar-se a la denúncia de Cs admesa a tràmit pel Tribunal de Comptes la primera setmana de novembre".

Per part seua, la portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament, María José Catalá, ha avançat que el PP es personarà en les diligències prèvies de la causa oberta en el Tribunal de Comptes pel frau en l'EMT.

Catalá ha assegurat que la decisió de personar-se és "pel fet que el govern municipal de Compromís i PSPV estan interferint i dilatant al màxim que l'EMT siga qui de manera oficial comunique al Tribunal de Comptes i al Banc d'Espanya la pèrdua patrimonial patida per l'empresa com a conseqüència del robatori perpetrat entre el 3 i el 23 de setembre".

En aquest sentit, assenyala que "en la Junta de Govern del passat divendres, amb els vots en contra de l'alcalde, Joan Ribó, i dels regidors de Compromís, es va desestimar una moció del PSPV perquè l'EMT comunicara al Tribunal de Comptes i al Banc d'Espanya el robatori davant la possible responsabilitat comptable que poguera deduir-se".

"Davant aquest fet, --diu Catalá-- els regidors del Grup Socialista tenen l'oportunitat en el ple de l'Ajuntament del pròxim dijous de donar suport a la moció que els populars presentaran perquè l'EMT comunique el robatori al Tribunal de Comptes i al Banc d'Espanya".

"COMPROMÍS CONTINUA CAMPANT AL SEU AIRE"

Així mateix, la representant 'popular' ha recordat que el consell d'administració de l'EMT va aprovar fa més de dos mesos, en concret el passat 7 d'octubre, la personació, "però Compromís continua campant a pler i el PSPV li ho permet i es continuen resistint a la comunicació oficial al Tribunal de Comptes", per la qual cosa els consellers del PP es personaran sense dilació.

A més d'aquesta personació, la portaveu reitera també que portarà al pròxim ple de l'Ajuntament una moció en la qual demanarà l'aprovació perquè siga el consell d'administració de l'EMT qui comunique el frau al Tribunal de Comptes i al Banc d'Espanya.

Catalá ha conclòs ressaltant que "el frau de l'EMT requereix que es posen en marxa accions per a preservar els diners públics com la personació en el Tribunal de Comptes per a tractar de recuperar els diners robats i dirimir les possibles responsabilitats".

Destacats