Cs inicia 2022 amb força per a demostrar que "hi ha una alternativa liberal enfront del Consell sectari, populista i nacionalista"

Merino, després de reunir-se amb els principals portaveus de Cs, exigeix la destitució d'Oltra i Barceló pels presumptes abusos a menors i pel caos sanitari

Guardar

Reunió de portaveus de Cs
Reunió de portaveus de Cs

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha defensat que "Cs comença l'any 2022 amb força i equip per a demostrar que hi ha una alternativa liberal enfront del Consell sectari, populista i nacionalista". "Ciutadans continuarà fent política útil, centrant les polítiques autonòmiques i municipals i allunyant als extrems", ha defensat la líder del grup parlamentari liberal, al mateix temps que ha expressat la seua "preocupació" davant l'inici del curs polític del Consell.

Sobre aquest tema, ha criticat el "caos" sanitari, amb xifres "molt alarmants" de contagis, sentències per la desprotecció dels sanitaris o el col·lapse de l'atenció primària. També, ha denunciat el presumpte cas d'abusos sexuals a menors tutelats que afecta la vicepresidenta Mónica Oltra i ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, al fet que destituïsca a ambdues.

Merino ha explicat que tots els portaveus de Ciutadans treballen de manera conjunta i ha anunciat diverses accions en totes les institucions com la petició de, almenys, quatre tests d'antígens gratuïts al mes per als ciutadans i la iniciativa per a fer costat al sector ramader valencià. Sobre la regulació de les proves, la portaveu del grup parlamentari ha rebutjat que aquesta siga la solució i ha advocat per la liberalització, perquè siga el mercat qui regule el preu.

S'ha pronunciat així després d'una reunió amb els portaveus de Ciutadans en les principals institucions valencianes. A la cita han acudit la coordinadora autonòmica de Cs i diputada nacional, María Muñoz, la vicealcaldessa d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, el portaveu de Cs en la Diputació d'Alacant, Javier Gutiérrez, el diputat nacional per Alacant, Juan Ignacio López Bas, el portaveu a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, la portaveu en la Diputació de València, Rocío Gil, i la de Castelló, Cristina Fernández, i el regidor de l'Ajuntament de Castelló, Esteban Ventura.

Arxivat a:

Destacats