Cs exigeix a l'Ajuntament de València intervenir l'EMT després del frau de quatre milions d'euros

Guardar

fotonoticia_20191002125641_1920
fotonoticia_20191002125641_1920

Ciutadans a l'Ajuntament de València ha exigit a l'alcalde, Joan Ribó, que el consistori intervinga la gestió econòmica i financera de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) després delf raude de quatre milions d'euros detectat la setmana passada.

"Davant la falta de rigor i control en el maneig de fons públics en l'EMT que han evidenciat fets que hem conegut per la premsa, almenys tres versions diferents, exigirem que l'Ajuntament, a través dels organismes centrals i els seus funcionaris habilitats nacionals, intervinguen la totalitat de l'activitat economicofinancera de l'empresa", ha afirmat el portaveu de Cs, Fernando Giner.

Segons Giner, la intenció de Cs és que "tots els pagaments, cobraments i contractes que realitze l'entitat seguisquen els mateixos procediments i la mateixa fiscalització de la gestió del pressupost municipal". "Tenim més confiança en els funcionaris habilitats nacionals del Consistori que en els dirigents de Compromís", ha destacat el portaveu del partit taronja.

Giner ha insistit en la necessitat de convocar la Junta d'Accionistes de l'EMT, "que són tots els regidors de l'Ajuntament de València", per a decidir el futur de la gestió de l'entitat, segons ha informat Cs en un comunicat.

"El PSPV s'hauria de sumar a aquesta proposta de Cs, és una qüestió de responsabilitat", ha afegit, per a considerar que es tracta d'"una situació molt greu, de desaparició de fons públics per valor de quatre milions d'euros, d'un pressupost de 115 milions, dels quals els valencians paguen 70 milions amb els seus impostos", ha explicat.

Per part seua, el regidor de Cs Narcís Estellés ha augurat que d'aquest assumpte "es derivaran responsabilitats polítiques i directives".

Destacats