Cs denúncia que el 86% dels barris de la ciutat manquen de Centre Municipal de Serveis Socials

Guardar

photo5951874540047019892_Noticia-Mediana_Noticia-Mediana
photo5951874540047019892_Noticia-Mediana_Noticia-Mediana

El grup municipal Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha denunciat que el 86 per cent dels barris de la ciutat manquen de Centre Municipal de Serveis Socials (CMSS) i, per tant, no tenen a la seua disposició un psicòleg. Aquests centres, ha considerat, han de ser "pròxims per a eliminar l'estigmatització que provoca el seu ús".

Així s'ha expressat el regidor de Cs Javier Copoví, que ha detallat que, segons figura en una resposta per escrit a preguntes formulades en l'últim ple de l'Ajuntament, "només 12 barris de la ciutat compten amb CMSS que oferisquen servei de psicòlegs a la disposició dels veïns", ha assenyalat el seu partit en un comunicat.

"València és una ciutat de 790.000 habitants, 87 barris i pobles que només compta amb dotze CMSS i deu psicòlegs. Els centres han de ser pròxims per a eliminar l'estigmatització que provoca el seu ús", ha apuntat Copoví, que ha lamentat la "disparitat organitzativa entre centres, la complexitat dels procediments, les duplicitats burocràtiques i els protocols confusos", la qual cosa al seu entendre "provoca lentitud en els serveis i atenció a les persones".

L'edil ha apostat perquè els serveis socials garantisquen "la inclusió social de tots els ciutadans de València". "Ningú pot quedar en el camí, no ens el podem permetre com a societat", ha destacat. En aquest context, ha incidit que "el múscul dels serveis socials són els seus tècnics, els treballadors socials, psicòlegs, educadors socials i funcionaris municipals".

"Han de tindre els medis físics, recursos professionals i tecnològics i les condicions laborals òptimes per a l'atenció dins del termini i en la forma escaient a les persones prevalent la proximitat, rapidesa, prevenció i agilitat dins del concepte d'innovació social i defensa de l'autonomia personal i apoderament de les persones", ha reclamat.

Arxivat a:

Destacats