Cs amplia amb nous documents la denúncia per estafa de l'EMT

Ciudadanos ha posat en coneixement del Tribunal de Comptes un document sobre protecció de dades i ciberseguretat

Guardar

cs ep
cs ep

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha anunciat que ampliarà amb quatre nous documents la denúncia interposada a l'octubre davant el Tribunal de Comptes, admesa a tràmit a principis de novembre, en relació amb l'estafa de quatre milions d'euros patida per l'empresa pública.

En aquesta denúncia, Cs posava en coneixement del Tribunal una "possible responsabilitat comptable" per la gestió dels directius de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i que, al seu judici, va derivar en l'estafa de quatre milions d'euros, segons ha informat el grup en un comunicat.

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha afirmat que l'informe sobre ciberseguretat que l'empresa va encarregar el passat octubre "conté conclusions alarmants que indiquen fallades al llarg de l'últim any i mig, fins i tot després del frau".

"En la nostra opinió, ha existit negligència en la manera d'actuar els gestors de l'EMT i la nostra obligació és comunicar-ho al Tribunal de Comptes per un possible mal ús dels fons públics", ha afegit.

Giner ha manifestat que els valencians "no som els qui hem de pagar els quatre milions d'euros de frau" i ha considerat que "si tot s'haguera fet correctament, el frau no s'hauria produït amb aquest abast".

A més del document sobre protecció de dades i ciberseguretat, també s'inclourà en l'ampliació de la denúncia l'acta del ple de l'Ajuntament, on el regidor i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, reconeix que una empleada signava ordres bancàries estant de baixa i el Full de ruta de Projectes de Ciberseguretat i l'Informe d'Auditoria del Sistema de Gestió de Qualitat, on figuren huit no conformitats amb aquest sistema.

El portaveu ha explicat que, entre les funcions del Tribunal de Comptes, està la de l'enjudiciament comptable, reconeguda per l'article 136 de la Constitució Espanyola. "És fonamental que el Tribunal de Comptes dictamine, en la seua investigació, si existeix responsabilitat comptable en la gestió de l'EMT", ha assegurat Giner.

Arxivat a:

Destacats