Cs advoca per que la Comunitat Valenciana siga refugi per als menors afectats per la guerra d'Ucraïna

Ruth Merino demana mesures de protecció a la infància i també per a les famílies d'acolliment afectades

Guardar

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts, Ruth Merino

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts, Ruth Merino, ha apostat perquè la Comunitat Valenciana aculla als menors afectats per la guerra d'Ucraïna i ha reclamat mesures de protecció a la infància. Ha considerat que el Govern i el Consell han de "demostrar contundència i determinació en la lluita de la llibertat contra la tirania" i ha defensat que "cal anar més enllà de les paraules i fer costat al poble ucraïnés amb fets".

"La invasió de Putin és intolerable i posa en perill la llibertat. Cal lluitar amb fermesa pels nostres valors i ajudar als refugiats", ha afegit. Entre altres qüestions, Merino ha demanat a la Generalitat Valenciana "totes les mesures de suport per a les famílies valencianes que durant anys han acollit en les seues llars a menors ucraïnesos i que ara es troben desesperades i en situació de desemparament." A més, ha considerat "fonamental" que també s'aproven mesures per a garantir els drets de les famílies que han tingut o tindran un fill través de la gestació per substitució a Ucraïna, país on és legal.

En aquest sentit, ha comentat que ja hi ha hagut un cas d'una xiqueta que ha nascut en ple conflicte bèl·lic i no ha pogut ser inscrita ni a Ucraïna ni a Espanya. Per això, Merino ha assegurat que "resulta més necessària que mai una actuació urgent per part del Govern d'Espanya i de la Generalitat Valenciana perquè posen els mitjans institucionals, jurídics i assistencials necessaris, per a donar solució a la situació d'emergència que viuen actualment aquestes famílies".

El grup parlamentari liberal ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) que reclama dues qüestions: que es respecte per damunt de tot l'interés dels menors i que es pose a la disposició de les famílies valencianes que hagen recorregut a la gestació per substitució a Ucraïna, els recursos necessaris d'assistència jurídica i psicològica.

Arxivat a:

Destacats