Corresponsals juvenils valencians participen en la I Trobada Iber-Insular

L'esdeveniment en línia va comptar amb la participació de 250 corresponsals de 12 comunitats autònomes i de Portugal

Guardar

corresponsales_IVAJ_IBERO_INSULAR
corresponsales_IVAJ_IBERO_INSULAR

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), com a membre de l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA), ha coordinat la participació dels i les corresponsals juvenils de la Comunitat Valenciana en la I trobada en línia Iber-Insular de Corresponsals Juvenils.

Un total de 250 joves de 12 comunitats autònomes i de ciutats de Portugal amb programes de corresponsals es van donar cita en l'esdeveniment. De la Comunitat van participar corresponsals d'Agost, Benigànim, Castelló (Ribera Alta), el Pilar de la Foradada, Silla, Sant Antoni de Benaixeve i Santa Pola així com de la Mancomunitat Comarcal Els Ports i de la Mancomunitat de municipis del Racó d'Ademús.

Corresponsals juvenils són les persones joves que, voluntàriament, col·laboren amb els serveis d'informació juvenil d'un municipi o comarca detectant les necessitats i demandes informatives i acostant la informació directament als i les joves del seu centre educatiu, barri o associació.

En la I Trobada es van presentar tres experiències singulars i inspiradores el programa de cibermentor@s de Balears, la dels i les joves de la comarca dels Ports i la d'un grup de corresponsals a Los Alcázares, Múrcia.

L'objectiu de l'esdeveniment en línia, organitzat per ERYICA, era posar en contacte a corresponsals de diferents territoris perquè es conegueren, intercanviaren les seues experiències i per a la creació una xarxa hispà-lusitana de joves corresponsals.

Després de la presentació de les experiències, les persones participants es van agrupar de manera aleatòria en un total de 17 sales cadascuna d'elles amb un/a dinamitzador/a. Durant 50 minuts van tenir l'oportunitat de conéixer-se personalment, intercanviar les seues vivències com a informadors juvenils i llançar les seues idees i propostes per a seguir en contacte i crear una futura xarxa.

Després de la posada en comú de les idees generades per cada grup, el director de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, en la clausura els va animar a "ser la veu de les persones joves, no sols difusors i a elaborar els vostres propis continguts".

Corresponsals del grup Iber-Insular d'Eryica

En 2018 les organitzacions membre d'ERYICA d'Andorra, Espanya i Portugal van formar el grup iber-insular amb el propòsit de crear una plataforma d'intercanvi de bones pràctiques i de cooperació entre els seus membres per al desenvolupament d'activitats, formacions i recursos sobre informació juvenil en les llengües pròpies; així com per a ampliar l'abast dels recursos i les formacions d'ERYICA en l'àmbit local en la península Ibèrica.

Un dels objectius d'aquest grup és impulsar i visibilitzar la informació juvenil entre iguals per la importància que comporta una informació juvenil descentralitzada i oferta per joves a altres joves.

Per a això compta amb un equip de treball sobre Corresponsals Juvenils el propòsit dels quals és valorar el treball dels corresponsals, donar-lo a conéixer i facilitar la seua labor proporcionant-los formació, eines i altres recursos, així com crear una identitat del corresponsal. La intenció d'aquesta primera trobada de corresponsals iber-insular és que siga el començament d'un treball col·laboratiu.

Arxivat a:

Destacats