Controlar les temperatures de l'aire condicionat i l'horari de la llum: aquestes són les mesures aprovades per a l'estalvi energètic

Pedro Sánchez ha assegurat que no hi haurà “retallades” en el subministrament per a les famílies i indústries

Guardar

Termòstat (Erik Mclean)
Termòstat (Erik Mclean)

El Govern instarà empreses, negocis, comerços i mitjans de transport públics a controlar les temperatures per a així evitar el malgaste energètic gràcies al paquet de mesures urgents per a l'eficiència i l'estalvi energètic. Aquesta decisió se suma a les normes de temperatura que ja s'apliquen en els organismes de l'Administració.

Amb aquestes mesures, es pretén que els aires condicionats d'aquests locals no estiguen per davall dels 27 graus i que la calefacció no supere els 19 graus a l'hivern, segons van informar Europa Press.

El president del Govern Pedro Sánchez, malgrat no concretar més les mesures, sí que va garantir en la roda de premsa que aquesta decisió "no suposarà retallades en el subministrament per a les famílies i indústries" i que serà "beneficiosa per a estalviar en la factura de la llum i en la competitivitat de la indústria". "Estalviar energia és una tasca de tots i és prioritari. És important també reduir la dependència de Rússia i doblegar la corba de la inflació", ha afegit el president.

Aquestes mesures inclouen també controlar els horaris d'encesa i apagat de les instal·lacions de climatització, ventilació, il·luminació i equipament ofimàtic dels edificis d'oficines per a minimitzar el seu ús energètic.

Està previst que la mesura entre en vigor de manera immediata, però haurà de ser convalidada pel Congrés dels Diputats en un màxim de trenta dies.

Proposta per a reformar el mercat elèctric

Sánchez ha anunciat també que proposarà a Brussel·les desacoblar el preu del gas de l'electricitat juntament amb una intervenció del mercat energètic per a posar un límit al preu de les emissions de diòxid de carboni. A més, el president considera necessària la reforma del mercat elèctric, ja que la Comissió Europea ja s'ha obert “a un debat que es negava fins fa poc”.

Espanya va acordar amb la Unió Europea reduir en un 7% el consum de gas, amb l'objectiu de reduir la dependència europea al gas rus i substituir-lo per altres combustibles, així com impulsar l'electrificació de la demanda i l'entrada d'energies més renovables. “Espanya és un país solidari, però el Govern farà tot el necessari per a protegir les famílies, empreses i la senda de creixement econòmic en la qual anem avançant” ha afegit Sánchez.

Destacats