La Comunitat Valenciana, entre les sis CCAA que han engegat els bons d'Internet per a població vulnerable

El Govern aspira a concedir 125.000 bons

Guardar

Aparador d'una botiga de tecnologia i accessoris
Aparador d'una botiga de tecnologia i accessoris

Només sis Comunitats Autònomes han posat en marxa fins hui els bons socials de connectivitat per a subvencionar amb 240 euros a l'any l'accés a Internet a col·lectius vulnerables, malgrat que la Comissió Europa va aprovar el programa al maig.

Després de la seua aprovació, Brussel·les va destacar el potencial del programa per a reduir la bretxa digital mitjançant aquesta ajuda per a contractar o millorar la connexió de les llars fins a un mínim de 30 Mbps.

Prèviament, el Govern central havia aprovat a mitjan març una transferència a les comunitats que incloïa 20 milions d'euros per a finançar aquest bo social.

Cantàbria ha sigut la comunitat més ràpida a posar el programa en llançar la seua convocatòria al juny. Posteriorment, ha sigut secundada durant el mes de juliol per Comunitat Valenciana, Galícia, La Rioja i País Basc.

L'última a unir-se a la llista ha sigut Castella-la Manxa, que ha llançat la seua convocatòria i ha habilitat el termini perquè els operadors que vulguen prestar el servei s'unisquen al programa durant la segona setmana d'agost.

En el cas manxec, habilitaran la sol·licitud a aquelles llars que també siguen susceptibles de rebre el bo social elèctric i el tèrmic.

Entre les comunitats que encara no han llançat el programa, l'Agència Digital d'Andalusia ha traslladat a Europa Press que treballa actualment en les bases reguladores per a obrir el període de sol·licituds al desembre o gener.

D'acord amb les disposicions operatives del Pla de Recuperació, el Govern s'ha fixat com a meta que, per a finals de 2023, al voltant de 125.000 famílies hagen rebut un dels bons. De moment, els bons convocats aspiren a arribar a un màxim d'una mica més de 28.000 famílies.

Destacats