Comunitat Valenciana demana el pas a la fase 3 i parlarà amb autonomies limítrofes per a permetre mobilitat

Guardar

WhatsApp Image 2020-06-09 at 20.55.56
WhatsApp Image 2020-06-09 at 20.55.56

El Consell ja ha demanat el pas de la Comunitat Valenciana a la fase 3 dilluns que ve, segons ha traslladat el president, Ximo Puig, als consellers, amb els qui ha mantingut una reunió de treball aquest dimarts en el Palau de la Generalitat, i als quals ha informat que es parlarà amb autonomies limítrofes que també estiguen en fase 3 --actualment Aragó, Balears, Múrcia i part de Castella-la Manxa i Catalunya-- per a permetre la mobilitat entre elles.

A la trobada han acudit la vicepresidenta, Mónica Oltra, el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, i altres consellers, segons han detallat fonts de Presidència.

Així mateix, la reunió ha servit per a preparar per part de cada conselleria la normativa que regirà una vegada es determine el passe a la Fase 3, amb el detall de totes les activitats que es podran realitzar, i que quedaran reflectides en el decret del president que se signarà a la fi d'aquesta setmana, després que el Govern publique la resolució amb la passada a la Fase 3 de la CV. El president signarà aqueix decret com a autoritat delegada del president del Govern.

Una de les propostes és que en eixa Fase 3 la CV siga una unitat territorial a l'efecte de mobilitat, al mateix temps que es parlarà amb altres comunitats autònomes limítrofes per a acordar la possibilitat de poder transitar entre aquests territoris sempre que es troben en la mateixa fase i des de la màxima prudència.

Destacats