Compromís vincula al PSOE de l'OTAN amb derogació de la reforma laboral: "D'entrada sí, però serà que no"

Guardar

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, intervé en una roda de premsa en el Congrés
El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, intervé en una roda de premsa en el Congrés

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha ironitzat aquest dimarts que amb la reforma laboral el PSOE li recorda al de Felipe González, que va arribar al Govern prometent "OTAN, d'entrada no", assenyalant que Pedro Sánchez va dir "que el primer que anava a fer era derogar-la": "Derogació de la reforma laboral, d'entrada sí, però serà que no".

En una roda de premsa des de la Cambra Baixa, Baldoví ha titllat d'"espectacle deplorable" que, després de tres anys al capdavant del Govern, Sánchez "vinga amb aquests eufemismes i amb aquests jocs de paraules", passant de prometre aquesta derogació a "reconstruir coses que es van fer malament". "No deia fa res que el primer que anaves a fer era derogar-la?", ha preguntat.

En aquest sentit, ha recordat que Sánchez "és president, entre altres coses, perquè va prometre que l'anava a derogar". "Que ens vinga amb aquests eufemismes el que fa és que acabem perdent la confiança amb el PSOE a l'hora de complir els seus compromisos i amb altres partits", ha rubricat.

PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT

Tot això, a més, quan aquesta formació negocia el seu suport al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat que es tramita en aquests moments en el Congrés, i que aquesta setmana encara la seua primera votació, la de les esmenes a la totalitat.

Durant la seua compareixença, Baldoví ha confirmat que el seu vot "serà un categòric no", que considera "que aquests Pressupostos poden ser millors" i que per tant negociaran per a tractar de "millorar-ho amb l'aportació valenciana".

A tal fi, ha assegurat que la setmana passada ja va iniciar "negociacions serioses amb el Govern" i que les seues reclamacions passen, ha recordat, per un mecanisme de finançament addicional per a la seua comunitat, i la resolució del problema "sagnant" en el funcionament dels trens de Rodalia.

Així mateix, ha apuntat a propostes contra la crisi mediambiental, al fil de les "declaracions benintencionades" en la Cimera Climàtica de Nacions Unides, com aquesta última de potenciar el transport ferroviari de proximitat com a alternativa al cotxe, però també "fer alguna cosa més" amb què els supermercats estiguen "inundats de taronja sud-africana", que arrosseguen una petjada de carboni de més de 14.000 quilòmetres en desplaçament.

També ha qüestionat el diputat valencià que els mateixos comptes contemplen un acord per a ampliar el Port de València i aquest vaja sense declaració d'impacte ambiental.

Arxivat a:

Destacats