Compromís veu "tremendament ambigua" la proposta del Govern per a reformar el finançament autonòmic

Guardar

La ministra portaveu i d'Hisenda, María Jesús Montero; i el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví
La ministra portaveu i d'Hisenda, María Jesús Montero; i el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví

El diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví, considera "tremendament ambigua" la primera proposta de població ajustada del Ministeri d'Hisenda per a la reforma del sistema de finançament autonòmic.

"És difícil entendre com es resoldrà una situació injusta en el repartiment de diners a les comunitats, si 'tot val' com criteris correctius i si es diu una cosa i la contrària alhora", adverteix el parlamentari valencià en un comunicat, una setmana després de l''esquelet' presentat per Hisenda al qual les autonomies poden presentar propostes fins a finals de gener.

Després de sis anys de retard en la reforma del finançament, Baldoví veu "preocupant" que el primer punt del Ministeri no siga solucionar la injusta situació d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

Alerta a més que algunes de les primeres projeccions, com les donades a conéixer aquest dijous per la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea), "apunten fins i tot a una reculada dels interessos valencians".

"Hem arribat fins ací per a dir adeu a un model de finançament que maltractava als valencians i les valencianes, no per a perpetrar les mateixes injustícies amb criteris injustificables", assevera Baldoví.

En aquest context, Compromís esperarà a les anàlisis oficials de la Generalitat i dels experts, encara que contempla realitzar al·legacions si finalment és necessari perquè la població ajustada se semble "el més possible a la població real" valenciana.

Arxivat a:

Destacats