Compromís proposa un pla de racionalització en l’ús dels equips de climatització en institucions públiques

També s’aposta per flexibilitzar les convencions de vestuari per possibilitar l’ús de pantaló curt durant l’època estival

Guardar

Papi Robles, síndica de Compromís, en una intervenció en Les Corts
Papi Robles, síndica de Compromís, en una intervenció en Les Corts

La síndica de Compromís, Papi Robles, ha registrat en Les Corts una proposició no de llei amb què proposa una sèrie de mesures per a realitzar un efectiu estalvi energètic en els edificis públics.

Concretament, Compromís insta el Consell a elaborar un pla d'estalvi i eficiència energètica per a totes les administracions públiques, organismes autònoms i sector públic instrumental depenent de la Generalitat, que aposte per una racionalització dels horaris d'ús dels equips elèctrics, i que pose límits als equips de climatització de 27 graus per a la refrigeració en estiu, i de 19 graus per a la calefacció. Aquest pla ha d'incorporar una flexibilització de les convencions de vestuari dels treballadors i treballadores per tal de possibilitar l'ús de pantaló curt durant l'època estival.

"Així mateix, volem que els grups de Les Corts aprovem aquestes mesures per aplicar-les a les dependències del parlament valencià i què es trasllade la necessitat d'elaborar plans d'eficiència energètica a les Diputacions i ajuntaments", ha assenyalat Robles.

Segons explica la portaveu de Compromís "el canvi climàtic continua fent-se patent i ha portat a aquest estiu, fins ara, a ser el més calorós des que hi ha registres. La ràpida transformació del clima exigeix unes respostes més fermes que passen per una reducció de les emissions contaminants i un estalvi energètic en tots els nivells".

Des de les administracions públiques és fonamental acompanyar aquestes polítiques de transició energètica i de reducció d'emissions, que també cal aplicar-les a la mateixa administració, mitjançant una edificació sostenible que incorpore la instal·lació de panells solars en les cobertes d'edificis públics, amb un aïllament tèrmic que reduïsca els consums, i amb un ús responsable dels aparells de refrigeració en estiu i de la calefacció en hivern.

Aquesta racionalització dels aparells de refrigeració i calefacció ha d'anar acompanyada, a més d'una flexibilització i repensament de les convencions de vestuari i ús d'uniforme en les administracions públiques, de manera que les peces de roba d'estiu amb mànega curta i pantaló curt, que ara no estan establerts en multitud d'uniformes del funcionariat en diferents institucions i organismes, puguen ser habituals per part del personal, per tal de no haver de fer consums excessius de refrigeració que hagen de compensar el fet d'anar amb mànegues i pantaló llarg.

"Les administracions hem de ser exemplars en la reducció d'emissions i coherents amb la realitat tèrmica que pateix la ciutadania, i en eixa línia, cal implementar una sèrie de polítiques de mitigació i reducció de consums en matèria de refrigeració i calefacció", ha conclòs Robles.

Arxivat a:

Destacats