Compromís lamenta la "gansoneria" del Govern per a negociar encara que descarta esmena de totalitat

Guardar

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, atén els mitjans
El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, atén els mitjans

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, detecta "una certa gansoneria" en el Govern "amb alguns socis" a l'hora de negociar i acordar els Pressupostos de 2022, si bé descarta presentar esmena a la totalitat als comptes.

"A vegades l'hem pensat però no, no presentarem esmena a la totalitat", ha confirmat en una entrevista en el programa 'Parlamento' d'RNE, recollida per Europa Press, si bé ha subratllat que "hui dia" el vot de la seua formació, soci habitual del Govern de coalició, "no és positiu".

A poc més d'una setmana del primer examen parlamentari dels nous comptes, el debat de totalitat, Baldoví lamenta "una certa gansoneria" del Govern i adverteix que les coses "no es poden donar per descomptades".

"D'un dia per a un altre et cau un soci i alguns vots són absolutament imprescindibles", assevera, recordant com l'Executiu ha salvat decrets, com el d'estabilització d'interins, arrancant els suports en l'últim minut i per la mínima.

Preguntat per si veu al PNV o Esquerra Republicana, dos socis amb els quals el Govern va tirar avant els últims comptes, presentant una esmena de totalitat, creu que, en cas de donar-se aquesta situació, seran els independentistes catalans els que tindrien més probabilitat de fer-ho.

L'INFRAFINANÇAMENT VALENCIÀ I LA XARXA DE RODALIA

Per a tornar a donar el suport als comptes del Govern, el diputat de Compromís reivindica "algun mecanisme per a solucionar l'infrafinançament" de la Comunitat Valenciana i "una aposta decidida per a solucionar el problema de la rodalia".

"No pot ser que enguany també ens hàgem d'endeutar per a pagar coses habituals que tenim transferides", ha criticat, referent al dèficit de finançament de la seua comunitat, assenyalant que "una part important" dels comptes autonòmics són la devolució de préstecs i interessos que considera "absolutament il·legítims", en responsabilitzar dels mateixos l'Estat.

Respecte a Rodalia, creu que "si hi ha una aposta per la mobilitat sostenible i baixar les emissions de CO2 no pot ser que el desastre de Rodalia impedisca a molta gent agafar el transport públic".

En aquest sentit, lamenta que el Govern "promet molt i compleix poc", ja que els anteriors comptes van presentar un finançament rècord per a abordar la falta d'inversions en aquesta xarxa ferroviària però, no obstant això, l'execució final ha resultat escassa. "Ja sé que és molt difícil arribar al 90% però una execució del 5% és que no han fet els deures", lamenta.

Arxivat a:

Destacats