Compromís i PSPV diuen que el govern local no es trenca però discrepen sobre Grezzi en la comissió de l'EMT

Campillo defensa que l'edil de Mobilitat puga no eixir de la comissió de treball i Vilar advoca per la comoditat dels assistents

Guardar

rialto_crisis
rialto_crisis

Els integrants del govern de la ciutat de València, Compromís i PSPV, han assegurat aquest divendres que aquest executiu, el Govern del Rialto, "funciona" i "no es trencarà" malgrat les "discrepàncies" que han mostrat aquesta setmana entorn de temes de l'activitat municipal.

Així ho han indicat el vicealcalde de la ciutat, Sergi Campillo, i el portaveu socialista en funcions, Ramón Vilar, que han atés junts als mitjans de comunicació després d'haver comparegut també junts en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local d'aquesta jornada.

Entre les qüestions que han marcat diferències es troba el rebuig de Compromís a l'acord adoptat en la comissió de treball que investiga el frau detectat en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) per PSPV i els tres grups de l'oposició local --PP, Cs i Vox-- perquè el regidor i president d'aquesta entitat, Giuseppe Grezzi (Compromís), s'absente d'ella quan compareguen persones amb relació laboral amb la companyia.

Així mateix, està l'acord adoptat aquest divendres en la Junta de Govern Local per a renovar al representant del consistori en la comissió delegada de la Marina amb el vot a favor de Compromís i el rebuig del PSPV. Aquesta decisió ha comportat que els socialistes hagen quedat fora d'aquest òrgan, atés que el lloc que fins ara ocupava la vicealcaldessa i portaveu del PSPV, Sandra Gómez, l'ostentarà, Carlos Galiana (Compromís) i no una altra representant socialista, Pilar Bernabé.

"Volem donar una imatge de normalitat i de govern municipal", així com "un missatge de tranquil·litat als veïns de la ciutat" perquè "el govern funciona", ha afirmat Sergi Campillo malgrat les citades qüestions. Així, ha apuntat que "és inevitable que dos partits que formen un govern de coalició puguen en alguns punts tindre diferències" i s'ha mostrat "convençut" que els socis del Rialto "discutirem i ens posarem d'acord al final" perquè aquest és "un govern que té un diàleg continu".

Campillo ha agregat que la compareixença conjunta amb Vilar pretenia "deixar clar que per a aquest govern l'interés dels veïns està per damunt de tot" i que l'executiu "continuarà". "El govern no es trencarà, continua treballant. Està compromés en un programa de govern i continuarà treballant amb normalitat i pel bé de la ciutadania. Dialoguem i seguirem per a solucionar xicotetes discrepàncies que no afecten el nucli de la gestió municipal", ha subratllat.

En aquesta línia, ha agregat que el del Rialto és "un govern complex que ha de dialogar molt" i ha ressaltat que "funciona i ha funcionat molt bé durant quatre anys", alhora que ha indicat que els seus integrants tenen "plena voluntat" que continue sent així. Sergi Campillo ha precisat que cal emmarcar cada situació "en el seu context i amb la mesura correcta" perquè les diferències d'aquesta setmana obeeixen a "votacions molt puntuals que generen una fricció".

EL REPTE, SUPERAR DISCREPÀNCIES

Per part seua, Ramón Vilar ha afirmat que malgrat que aquestes distàncies "hi ha una acció de govern que no per a" i ha asseverat que "el govern funciona". "Té friccions, és normal. Som dos partits i per tant, alguna fricció ha de sorgir", ha dit, després del que ha subratllat que "el repte no és tindre-les, que és bastant normal" sinó "superar-les".

Així mateix, el representant del PSPV ha precisat que en el cas de l'EMT "no hi ha hagut un vot diferenciat" sobre "la gestió" en aquesta companyia pública sinó "en una comissió específica sobre una qüestió puntual".

Preguntat en aquest punt per la salut del Govern del Rialto, Vilar ha plantejat que està "constipat una mica" i que "no ha sigut cosa més que d'una aspirina". "No veig la cosa d'una gravetat absoluta. No ha arribat a la grip. Això passarà. Queden quatre anys --de mandat-- i alguna vegada passarà una altra fricció. Això és complicat i complex i ixen coses que ningú espera com això de l'EMT", ha exposat.

D'altra banda, respecte a les peticions de dimissió que es fan cap a Grezzi des de l'oposició municipal, Campillo ha assegurat que aquest és "el president de l'EMT, el regidor de Mobilitat Sostenible, tinent d'alcalde" i que "ho va continuar sent sens dubte".

Després d'això, preguntat per si Giuseppe Grezzi estarà en la comissió de treball que investiga el frau en l'EMT quan acudisca a declarar algú amb relació laboral amb l'entitat, el vicealcalde ha al·ludit a l'acord que Compromís diu haver aconseguit amb els socialistes --el PSPV nega que hi haja un acord previ sobre aquest tema amb el seu soci de govern-- perquè s'absente només si aqueix compareixent ho demana perquè no s'asseu còmode.

"Nosaltres respectarem l'acord al qual havíem arribat", ha respost Sergi Campillo, que ha fet extensiva aqueixa absència a qualsevol membre de la comissió --del seu grup i de la resta de la corporació-- si així ho sol·licita un compareixent relacionat amb l'EMT. "No hi hauria problema a abandonar la sala durant la compareixença d'aqueixa persona", ha declarat.

Campillo ha defensat que els membres d'aquesta comissió ho són "de ple dret" i ha rebutjat el "veto constant" i ha apuntat que Compromís no diu "a cap grup quin ha de ser la seua representació". "Respectem la representativitat de cadascun i exigim que l'àmbit de decisió sobirà de cada grup es respecte", ha declarat.

A més, ha considerat que l'acord adoptat en la comissió de l'EMT "vincula als grups que el van votar perquè afecta la representativitat dels grups, que és decisió sobirana de cadascun" i ha exposat que Compromís "no assumirà una decisió que en cap cas pot obligar-nos a perdre representativitat".

"REPENSAR ELS QUE DISCREPEN"

Ramón Vilar, pel seu costat, ha considerat que aqueixa és "una discrepància important" dins de la comissió d'investigació i ha insistit que si hi ha "una subordinació laboral directa" d'un compareixent amb "responsables directes" de l'EMT aquests "no estiguen" quan declare el treballador. "Ha d'haver-hi comoditat", ha destacat.

D'aquesta manera, preguntats per la postura que mantindrà Grezzi quan es produïsca aqueixa circumstància, Campillo ha dit que s'anirà veient. "Ho anirem veient, ho anirem solucionant", ha indicat el vicealcalde. Vilar ha apuntat que la pròxima reunió serà el 30 d'octubre i ha confiat que Compromís repense la seua postura. "Pensarem que van repensar com es fa això. La votació s'ha produït. Hauran de repensar els que discrepen", ha declarat.

Arxivat a:

Destacats