Compromís guanya les eleccions a Bétera, Cristina Alemany podria revalidar la seua alcaldia

Malgrat la victòria de Compromís, Alemany no podrà governar en majoria sense el suport del PSPV i Mas Camarena

Guardar

Castillo_de_Bétera
Castillo_de_Bétera

Compromís guanya les eleccions municipals de 2019 a Bétera, amb el 91,79% escrutat. La formació, encapçalada per la candidata Cristina Alemany, ha aconseguit 6 escons amb més del 26% dels vots. Així, Alemany podria revalidar la seua candidatura quatre anys més.

No obstant això, Compromís no podrà governar amb majoria absoluta en solitari, ja que els queden 5 escons per a arribar als 11 necessari, com ja va ocórrer en la passada legislatura.

En les passades eleccions municipals de 2015, a pesar que Compromís va aconseguir ser la força més votada, va necessitar el suport del PSPV, Mas Camarena-CUBE i Assemblea Bétera Ciutadana amb 3, 3 i 1 escó cadascun, respectivament. Així, el bloc progressista aconseguia 12 dels 11 escons necessaris per a abordar la majoria absoluta, amb la candidata de Compromís, Cristina Alemany, al capdavant com a alcaldessa. Mas tard, Mes Camarena-CUBE, que havia sigut la tercera força més votada a Bétera en 2015, es va retirar del pacte, per la qual cosa es va continuar governant en minoria.

Resultats eleccions locals 2019 a Bétera

En aquestes eleccions a l'alcaldia de Bétera, Compromís aconsegueix 6 escons, amb quasi 3.000 vots, quedant-se amb la mateixa representació que en els passats comicis de 2015. La segona força més votada ha sigut el PP, amb 2.964 vots i 4 escons, dos menys que en la legislatura passada.

Mas Camarena es queda en tercera posició, amb 2.012 vots i 4 escons, un més que en la legislatura passada. Amb tres escons, Ciutadans aconsegueix el 12% dels vots; i Vox aconsegueix representació amb 1 escó i 830 vots.

El PSOE per part seua, contínua amb els mateixos 3 escons que va aconseguir en 2015.

La dreta no aconseguirà la majoria absoluta, amb 8 escons sumant els del PP, Ciutadans i Vox. Per part seua, Compromís i PSOE tampoc podrien sumar els 11 escons necessaris per a governar en majoria, per la qual cosa seria necessari el suport dels 4 regidors de Mas Camarena.

Caldrà esperar per a saber si Cristina Alemany seguirà al capdavant de l'Ajuntament de Bétera amb Compromís.

Destacats