Compromís demana al Ministeri de Sanitat que el personal docent siga prioritari en la segona fase de vacunació

Guardar

baldovi
baldovi

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, demanarà que el personal docent siga prioritari en la segona fase de vacunació, encara per determinar per part del Ministeri de Sanitat, en la qual es preveu vacunar el personal que presta serveis considerats essencials.

"L’educació és fonamental com a element cohesionador de la societat i necessari per a l’equitat i la superació de les desigualtats. Els i les professionals de l’educació, com a personal públic que es troben a primera línia, no només han de ser inclosos en esta segona fase de vacunació, sinó que la seua vacunació ha de ser prioritària", ha explicat Baldoví.

El portaveu valencianista registrarà la setmana vinent una iniciativa al respecte: "El govern de l’estat ha d’entendre que la protecció del personal docent no només és una mesura de seguretat sanitària dels nostres professionals de l'educació, sinó també una exigència de caràcter ètic i moral per protegir el dret a l'educació dels nostres xiquets i xiquetes i el seu correcte desenvolupament".

"Com a societat no ens podem permetre perdre tota una generació, ni estigmatitzar-la a causa de la pandèmia, ja que necessitem que els nostres xiquets i xiquetes estiguen preparats per als grans reptes que planteja el futur a la societat i al planeta".

Baldoví, com a docent, ha recordat que "l’educacióés un dret humà fonamental que s'ha de garantir amb la màxima presencialitat possible, tal com recomanen els experts. A més, cal assenyalar que la transmissió entre persones en edat escolar és inferior en períodes de rutina escolar que en aquells on aquesta es veu interrompuda".

Finalment, el diputat de Compromís ha assegurat que "protegir el professorat en la fase 2 del procés de vacunació és enviar un missatge positiu de l'educació presencial a alumnat, famílies i professorat, a més d'evitar un impacte social i econòmic negatiu important, a l’evitar la disrupció de la vida social, econòmica i familiar".

Destacats