Compromís demana al Govern que prenga mesures per evitar un nou 9 d'Octubre boicotejat pels violents

En una resposta el Govern es desentén de la no prohibició dels actes ultres el passat 25 d'abril i responsabilitza l'anterior subdelegat del Govern de València

Guardar

yomus curva nord 9 octubre
yomus curva nord 9 octubre

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat al Govern que active "les mesures que siguen necessàries per a garantir un 9 d'Octubre festiu i en pau", després dels lamentables fets dels últims anys perpetrats per grups organitzats violents, d'extrema dreta.

L'any passat es van produir desenes d'agressions, intimidacions a col·lectius, representants públics, partits polítics a València amb total impunitat. Les xifres oficials reflecteixen un grau escandalós d'agressions de grups ultra. Tot això es va produir amb l'aquiescència dels responsables del Govern a l'autonomia. "Exemple d'açò és l'autorització de la manifestació ultra del passat 25 d'abril. El mateix Govern ens ha contestat que la no prohibició de la manifestació indicada és una responsabilitat de l'anterior Subdelegació de Govern a València, dirigida per Juan Carlos Moragues, penosament conegut per la seua persecució cap al valencià en els senyals de nombrosos municipis, cap al recordatori del 14 d'abril a molts ajuntaments o per haver permès protestes de grupuscles ultra davant les seus de Compromís en comptes de traslladar-les uns metres o actuar contra els que portaven simbologia que en qualsevol altre país europeu estaria penada", ha indicat Mulet.

Per evitar un nou 9 d'octubre amb violència "per part dels de sempre", el senador ha reclamat als representants del Govern que garantisquen "una jornada tranquil·la, festiva i en pau", davant "els que s'estan organitzant ja per aconseguir tot el contrari, com es pot comprovar en les xarxes socials i tractar d'aconseguir entelar un dia molt important per a tots els valencians".

L'any passat es van produir desenes d'agressions amb total impunitat a assistents i periodistes en aquesta jornada reivindicativa i hi va haver com a mínim 16 detinguts.

La coalició ha recordat que "són ja massa les denúncies i agressions de tot tipus que es produeixen en aquesta terra sense que el Govern o els seus representants activen alguna mena de protocol i prenguen mesures", per la qual cosa els ha urgit a visualitzar al carrer "que les coses han canviat".

Arxivat a:

Destacats