Compromís critica que el govern de Sánchez augmente el maltracte contra l'autonomia pitjor finançada

Aitana Mas: "A diferència del que ocorria amb el PP, que en estes situacions aplicava retallades, el govern del Botànic farà retencions de crèdit de partides no executables que no repercutiran sobre cap servei públic fonamental".

Guardar

aitana_mas
aitana_mas

La portaveu adjunta Compromís en Les Corts, Aitana Mas, ha criticat al govern de Pedro Sánchez per "haver obviat la singularitat de l'infrafinançament valencià i haja augmentat el maltracte cap a la nostra autonomia", després de què el Consell haja fet públiques hui les retencions de crèdit què s'ha vist obligat a efectuar per imperatiu del govern central.

Per a Mas "a la vergonyosa paràlisi del govern de Sanchez en la consecució del nou sistema de finançament, s'ha de sumar ara que no haja fet cas a la demanda d'un tracte singular cap a la comunitat autònoma més infrafinançada de l'Estat. No és de rebut que tenint un sistema de finançament que ens perjudica greument se'ns requerisquen uns plans financers iguals als d'autonomies amb un finançament molt superior. És lamentable que el canvi al Ministeri d'Hisenda, de Montoro del PP a Montero del PSOE, no haja suposat cap millora per al nostre territori en el tracte per part de l'administració central. No només no solucionen la discriminació que patim sinó que l'augmenten".

La parlamentària de Compromís ha volgut destacar la forma en què el Consell ha encarat esta situació, "a diferència del que ocorria amb els govern del PP, que quan es produïa una situació semblant aplicava retallades en sanitat, educació, dependència i la resta de serveix socials, el govern valencià fruit del segon pacte del Botànic va a realitzar retencions de crèdit de partides no executables a estes alçades de l'any. Per tant s'ha assegurat que esta situació no afecte a cap dels serveis públics bàsics que ofereix la Generalitat".

Arxivat a:

Destacats