Compromís critica al Govern la "inactivitat" de l'aeroport de Castelló i demana que seguisca l'exemple de Terol

Guardar

fotonoticia_20190323111948_1920
fotonoticia_20190323111948_1920

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha retret la "nul·la implicació" del Govern central davant la "inactivitat" de l'aeroport de Castelló i ha reclamat un pla de futur per a assemblar-lo al de Terol (Aragó).

"En 2018, l'aeroport castellonenc va registrar 56 moviments d'aeronaus, Falcon inclòs", ha subratllat Mulet en referència al viatge del president del Govern, Pedro Sánchez, per a assistir a l'estiu al Festival Internacional de Benicàssim (FIB) i a un acte a Castelló.

Davant aquestes xifres, ha lamentat en un comunicat que "és molt trist que després de tots els diners invertits, que ascendeix a centenars de milions, els casos de corrupció del PP i les esponsoritzacions il·legals, relleu de la concessionària, es continuen invertint recursos públics per a intentar dinamitzar l'aeròdrom malgrat les dificultats manifestes per l'escàs interés empresarial, huit anys després de la seua inauguració".

Per al senador de la coalició, "Carlos Fabra --expresident de la societat promotora de l'aeroport-- i els seus amiguets haurien de pagar tots els diners que ha suposat a la ciutadania".

Ha recordat que l'aeroport "ja va arrancar de forma esperpèntica amb problemes molt variats, que van tractar de patrimonialitzar i van esprémer amb qüestionables operacions". "Lluny de convertir-se en un actiu per al sector turístic, va camí de convertir-se en un desballestament o que, amb un bon cartell en algun festival musical, tal vegada aspire al fet que vinga Pedro Sánchez de nou", ha asseverat.

Per contra, ha defensat l'exemple de l'aeroport de Terol, "convertit en l'aparcament més gran d'aeronaus d'Europa amb més de 9.000 operacions aèries en un lustre, des d'escola de pilots, manteniment d'aeronaus, investigació aeronàutica, base d'helicòpters, assajos de motors i un llarg etcètera que l'han convertit en una referència mundial per al sector aeronàutic i aeroespacial".

"Les comparacions són odioses, amb deu empreses instal·lades en ell, 130 proveïdors i generador d'un fort impacte social i econòmic en aquesta zona", ha recalcat, per a defensar que "urgeix deixar d'avançar cap avant sense un pla clar de futur de l'aeròdrom de Vilanova i les seues potencialitats".

En aquest context, Mulet ha posat l'accent que "Castelló no és Terol i ha d'atraure empreses d'una tipologia similar a les recentment visitades pel ministre de Ciència, Pedro Duque, en l'aeroport de Terol i que són valencianes". "Si Teruel pot aconseguir-ho, el de Castelló hauria d'eixir de la seua infrautilització", ha insistit.

També ha reclamat "comptar d'una vegada amb la ruta Castelló-Madrid dins de les Obligacions de Servei Públic" i ha recriminat al ministre de Foment, José Luis Ábalos, que "continue demostrant la seua inutilitat amb els enormes problemes de la xarxa convencional de trens o la seua incapacitat per a activar bonificacions en trams de l'AP-7 com s'ha fet a Catalunya".

Arxivat a:

Destacats