Compromís condiciona el seu "sí" als pressupostos generals a unes millores en rodalies

Els diputats de Comrpomís reclamen la cessió del servei de rodalies a la Generalitat

Guardar

EkMjsYgWsAEiysc
EkMjsYgWsAEiysc

Aquest matí, la sala de premsa de les Corts ha acollit la roda de premsa anunciada pel grup parlamentari de Compromís a la qual han assistit la portaveu d'infraestructures de Compromís, Belen Bachero, la diputada Papi Robles i el diputat Jesús Pla, qui han anunciat que davant els problemes, el mateix grup parlamentari al qual pertanyen, demana solucions, i d'aquesta manera, han anunciat que, Compromís condiciona el suport als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2021 a millores al servei de rodalies valencianes. De la mateixa manera, els tres polítics de la formació valencianista Compromís, han posat èmfasi en unes millores, especialment en la línia Xàtiva-Alcoi, un servei que és molt precari i que amb la pandèmia s'ha vist agreujat, ja que la freqüència està reduïda a la meitat.

Aquesta Proposició no de Llei (PNL) que presenta Compromís, afirmen que ha estat presentada tant al Congrés com al Senat però ha sigut, en ambdues ocasions, tombada pel vot en contra del PSOE.

Així, amb la mateixa línia de Xàtiva-Alcoi, el grup parlamentari de Compromís demana un mínim: la reposició de la freqüència. No obstant això, valoren la implantació de les millores anunciades, és a dir, mesures de seguretat ferroviària i de millora del traçat. Per altra part, els diputats i la portaveu d'infraestructures han reclamat, com en altres ocasions, la cessió de competències del servei de rodalies a la Generalitat, de la mateixa manera que ho fa Catalunya i Madrid.

No han faltat propostes per a la coneguda línia C3, la qual va de València a Utilel, i que està invisibilitzada, ja que "es parla ben poc d'ella". Respecte a aquesta línia, el grup parlamentari de Compromís, denuncia que totes les inversions anunciades "no s'han aplicat", com per exemple el túnel que s'anava a construir perquè el tren no haja de fer la volta. Entre les qüestions que envolten aquesta via, la C3, Compromís demana l'electrificació de la via, ja que aquesta encara funciona a gasoil.

Arxivat a:

Destacats