Completada la connexió ciclista entre València i Burjassot

Guardar

Arcadi España
Arcadi España

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha valorat la importància que té "per a la mobilitat sostenible i el medi ambient", el carril bici que la Conselleria està executant per a completar la connexió ciclista entre la Ronda Nord de València i Burjassot, i ha anunciat la pròxima construcció d'un itinerari per a bicicletes fins a Tavernes Blanques que "dotarà de comunicació ciclista als municipis situats al nord del nucli urbà de València".

Després de fer un seguiment de l'estat de les obres del nou carril bici que s'inicia en la Ronda Nord de València fins a Burjassot, el conseller ha indicat que "la lluita contra el canvi climàtic és un compromís essencial de l'agenda política del Govern valencià. "Des de principi de legislatura, en la Conselleria estem treballant perquè moure's a peu, amb bicicleta o en transport públic siga una alternativa segura, eficient i assequible", ha afegit.

Segons ha explicat Arcadi España, "en la consecució d'aquests objectius, és fonamental connectar els itineraris ciclistes existents, com en aquests casos en el qual estem completant la connexió ciclista entre València i Burjassot, i donem resposta a la gran demanda existent, que demanava una connexió ciclista segura entre aquests dos municipis, perquè les infraestructures han d'estar pensades per a les persones".

En aquest sentit, també ha ressaltat l'itinerari ciclista que la Conselleria ha projectat des de la intersecció de l'Avinguda de la Constitució amb l'Avinguda Hermanos Machado fins al límit del terme municipal de València amb Tavernes Blanques.

Per al conseller, "un carril bici, un itinerari ciclopeatonal ha de ser més que un lloc d'esplai per a l'oci i l'esport, perquè ha de convertir-se en un mitjà que et porta al teu lloc de treball o el teu centre d'estudis".

Així mateix, ha indicat que "la millora de la seguretat viària i d'accessibilitat per als vianants i ciclista constitueixen un aspecte fonamental en la gestió de les infraestructures de la Generalitat i són especialment rellevants en els entorns urbans, en els quals han de conviure en condicions de seguretat tant els fluxos motoritzats com els no motoritzats".

Carril bici a Burjassot per l'Avinguda d'Hermanos Machado

Així, la Conselleria està executant la construcció d'un itinerari ciclista que comunique el carril bici existent en l'Avinguda dels Hermanos Machado de València amb el carril bici que dona entrada al nucli urbà de Burjassot, amb un pressupost de 65.000 euros.

Aquesta actuació s'inicia en l'Avinguda Hermanos Machado de València a l'oest de la doble rotonda de la intersecció d'aquesta via amb l'Avinguda Levante UD i l'Avinguda Joan XXIII.

El nou carril bici vorejarà aquesta doble rotonda pel nord per a continuar el seu recorregut cap a Burjassot. Per a això, el carril bici es recolzarà en la calçada existent ocupant un dels cinc carrils d'eixida de la ciutat de València, fins a l'itinerari ciclopeatonal paral·lel a la CV-30 que condueix a Burjassot. El nou carril bici projectat disposarà d'una amplària de 2,65 metres.

Carril bici fins a Tavernes Blanques

D'altra banda, les obres que projecta la Conselleria d'Obres Públiques per a dotar d'un itinerari ciclista als municipis del nord de València consistiran en l'execució d'un carril bici al llarg de l'Avinguda de la Constitució, des de la seua intersecció amb l'Avinguda Hermanos Machado fins al límit del terme municipal de València a Tavernes Blanques.

El nou carril bici tindrà una longitud d'uns 750 metres i disposarà d'una amplària de 2,5 metres. Aquesta actuació compta amb un pressupost d'execució de 250.000 euros.

Destacats