Colomer: "El turisme domèstic es mourà aquesta Setmana Santa, però ens preocupa la capacitat de resistència de les classes mitjanes"

Recorda que "la millor política turística del món és vacunar" i demana "un últim esforç lligat a l'ànim i a l'optimisme"

Guardar

colomer
colomer

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha declarat que "durant aquesta Setmana Santa l'esperança està dipositada en el moviment dels mateixos valencians".

Al seu judici "el mercat domèstic es mourà perquè hi ha ganes, però ens preocupa la capacitat de resistència de les classes mitjanes, necessàries per al manteniment de sectors com el turístic". Colomer defensa la idea que "no hi haja un enfonsament de l'economia local que llastre les oportunitats del moviment i del turisme".

En referència a les previsions de Setmana Santa, ha apuntat "a les sensacions" que li ha trasllaDAt el sector turístic de la Comunitat Valenciana i ha recordat que "s'espera més del 60% de l'ocupació en l'àmbit rural"; al mateix temps que ha assenyalat que "aquest percentatge creixerà per les reserves d'última hora, motivades per la incertesa del moment".

Respecte al turisme internacional, el secretari autonòmic ha assenyalat que "no serà una Setmana Santa carregada de turisme internacional", fent al·lusió al fet que "sempre va ser una fracció no significativa".

Colomer ha posat l'accent que "tindrem un primer semestre dolent, complicat i difícil", però també assegura que "el segon semestre de l'any serà el de ressorgir i el de reprendre l'activitat".

Colomer ha fet aquestes declaracions a València, durant la roda de premsa de presentació de les Jornades dels Plats de Cullera, que la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (Conhostur) ha llançat aquesta Setmana Santa i en la qual també ha participat el seu president, Manuel Espinar.

Jornades Plats de Cullera a València

Les Jornades de Plats de Cullera tindran lloc de l'1 al 18 d'abril i reivindiquen les receptes i productes més tradicionals del receptari valencià i compartiran per primera vegada el protagonisme amb els plats i dolços típics dels festius de Pasqua.

Es tracta de la cinquena edició, és el primer esdeveniment que celebra Conhostur després de la reobertura de l'hostaleria i reuneix a prop de 90 establiments de la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha assenyalat que "preservar la tradició és una de les accions que recolzem amb la nostra aliança amb Conhostur" i que la gastronomia és "peça clau de la nostra marca turística", al mateix temps que ha recordat que "aquest sector de sectors sempre serà part de la resposta post-COVID que donem".

Colomer ha recalcat el valor d'aquesta iniciativa lligada a la gastronomia perquè "reivindica les nostres tradicions, la nostra identitat i la nostra millor versió" i que "la millor política turística del món és vacunar i el temps va a favor de la recuperació de la vida i del turisme".

Jornades Plats de Cullera a Alacant

Per part seua, el director general de Turisme, Herick Campos, ha participat en Alacant en la presentació de les Jornades de Plats de Cullera, edició Setmana Santa, juntament amb el vicepresident de la Federació Empresarial d'Hostaleria de la Província d'Alacant (FEHPA), Miguel García Navarro.

Campos ha agraït la resistència del sector hostaler valencià en aquesta conjuntura de pandèmia i el seu valor per continuar oferint un producte gastronòmic de qualitat. "Sabem que queda molt per fer per l'hostaleria, però som la comunitat que menys ha tancat i que més ha ajudat en tota Espanya" ha dit Herick Campos, qui ha recordat la línia específica de Turisme CV dedicada a l'hostaleria adherida a la marca gastroturística L'Exquisit Mediterrani que permet als restaurants beneficiaris rebre un ajuda de 9.000 euros.

Així mateix, ha ressaltat que el programa Viatgem no bonifica la pensió completa amb el Bo Viatge precisament per a fomentar el consum en l'hostaleria del destí.

Herick Campos ha animat a gaudir de les jornades de Plats de Cullera, que se celebren en tota la Comunitat Valenciana i "contribueixen així a la cohesió territorial". "Gràcies a la gastronomia, veiem nous municipis que s'introdueixen en l'oferta turística perquè la gastronomia ja no és només un complement per al turisme, és una raó per a fer turisme", ha subratllat.

El futur dels festivals

En resposta a preguntes dels mitjans, Francesc Colomer ha demanat "prudència i cautela" en la celebració futura de festivals i ha apel·lat a la "seguretat com a valor de marca, així com a la innovació".

"Des de Turisme, som partidaris que la música en viu vaja recuperant-se sempre amb garanties", ha dit.

En referència al concert pilot de Barcelona, ha indicat que "marca un punt d'inflexió i d'esperança"; al mateix temps que advoca per "prendre-ho en consideració per a preparar-se i començar a programar futures cites culturals en viu" i que "el futur de la celebració de festivals haurà d'unir salut i economia".

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Mascaretes obligatòries a les platges

Sobre l'ús obligatori de mascaretes a les platges, Colomer ha declarat que "hem estat sempre molt respectuosos amb el que l'autoritat sanitària determine en tot moment" i ha pregat "sensibilitat per a tractar de conviure amb el virus de la millor forma possible". D'aquesta manera, dona suport a les peticions del sector perquè "les platges siguen espais on, en la mesura que siga possible, la gent puga gaudir sense màscara".

Fitur 2021

Respecte a la participació de la Comunitat Valenciana en Fitur 2021, el responsable de Turisme ha explicat que "fa poc rebem la normativa d'Ifemas, amb la qual estem treballant en conjunt amb les marques turístiques". Ha assegurat que el 100% de les comunitats autònomes han revalidat la seua presència en aquesta edició del certamen.

"Serà un Fitur diferent, on les no aglomeracions i la tecnologia amb caràcter professional marcaran aquesta edició", ha apuntat Colomer.

Arxivat a:

Destacats