Colomer apunta al segon semestre de 2021 per al "ressorgir del turisme, sempre al compàs de la situació sanitària i del ritme de vacunació"

El secretari autonòmic de Turisme participa en la presentació de la nova revista de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Castelló 'Castelló mola'

Guardar

colomer
colomer

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha apuntat al fet que el segon semestre de 2021 podria ser el del "ressorgir i el retorn del turisme", però sempre condicionat a la "situació sanitària i al ritme de vacunació".

Així, ha assenyalat que "en 2021 esperem tenir un primer semestre, on està la Setmana Santa, molt complicat i difícil, i un segon semestre, al compàs de la recuperació sanitària i del ritme de vacunació, de ressorgir i de retorn del sector turístic" i que "la gent té moltes ganes de viatjar i això és una bona notícia per al nostre ecosistema turístic".

En aquest sentit, ha explicat que "aquesta Setmana Santa hem de mantenir el principi de prudència i esperar una conjuntura on siga possible recuperar la capacitat de competir en el mercat i remuntar la situació".

Segons Francesc Colomer, "la millor política del món, tant econòmica com humanitària és vacunar, vacunar i vacunar, i en això fiem la recuperació turística".

El responsable de Turisme també s'ha referit a la proposta efectuada aquest dimarts per la patronal hotelera Hosbec per a aixecar restriccions perimetrals entre comunitats autònomes costejant els hotels els tests que garantisquen que els viatgers i viatgeres estan lliures de virus.

Per a Colomer, "es tracta una proposta formulada pel sector que a mi em mereix respecte i veig plausible", i ha valorat que "es tracta d'una experiència que ens permetria provar la capacitat de conviure amb el virus i els problemes que en el món post COVID ens continuarà donant" que "conciliar de manera segura la possibilitat de fer conviure l'economia i la salut és una qüestió a estudiar interessant".

Respecte al passaport de vacunació, ha assenyalat que "és una fórmula que està sobre la taula" i que "el problema no és viatjar, el problema és viatjar estant contagiat o sense saber que ho estàs, per la qual cosa el passaport de vacunació és una garantia per a treballar per un flux i una dinàmica turística".

Programa 'Viatgem CV'

Colomer ha recalcat que la iniciativa del bo 'Viatgem CV' "funciona raonablement bé" i al seu judici "afavoreix la dinamització del turisme intern de la Comunitat Valenciana en un moment en què el sector més el necessita".

En aquesta línia, ha avançat que "durant aquesta mateixa setmana hem activat 3.000 bons més i ja portem més de 20.000 bons", al mateix temps que ha incidit en què "amb aquest bo pensem que hem ajudat humilment a mitigar els efectes més perversos no sols per a l'allotjament, també per a l'oferta complementària (experiències esportives, cicloturístiques, de turisme actiu, cultural o gastronòmica)".

A més, ha explicat que aquesta mateixa setmana, en una reunió amb el sector "s'ha contemplat la possibilitat d'ampliar el Bo Viatge fins a 2022 per a estimular la demanda interna".

Suport a la celebració de festivals controlats

Francesc Colomer ha recolzat les iniciatives encaminades a la posada en marxa de festivals musicals de baixa densitat com el que s'ha presentat a Benicàssim.

Colomer ha assenyalat que "garantir la seguretat en l'activitat dels festivals em sembla hipòtesis de treball interessant" i ha recordat que "els festivals són un producte turístic de primer ordre i així ho reflecteix la nostra Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i tenen tot el dret del món a experimentar opcions".

En aquest sentit, ha anunciat que "aquest dissabte una delegació de Turisme, Sanitat i del sector de festivals assistirem al concert pilot de Barcelona de 'Festivals per la cultura' per a comprovar l'experiència d'organitzar un festival amb totes les garanties sanitàries en l'actual situació".

Es tracta d'un concert organitzat per Festivals per la Cultura Segura, per a 5.000 persones amb l'objectiu d'establir un nou protocol per a la celebració d'esdeveniments en el context actual. L'esdeveniment se celebrarà al Palau Sant Jordi de Barcelona, amb màscares FFP2 facilitades per l'organització, i s'efectuaran tests massius previs el mateix dia.

Presentació nova revista 'Castelló mola'

Francesc Colomer ha fet aquestes declaracions després de la clausura de la presentació de la nova revista 'Castelló mola' que ha editat l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Castelló, on ha destacat que "aquesta nova revista és el fruit de les ganes de comptar, de tenir un relat i construir un futur" i ha recordat que "turisme és ser diferents, autèntics, tenir una identitat pròpia".

La presentació l'ha realitzat el subdirector del Centre Integrat Públic de Formació Professional Costa de Flor del taronger (COSDA), Rubén Martínez, així com els alumnes i alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Guia, Informació i Assistències Tècniques i periodistes de la revista.

Arxivat a:

Destacats