Climent: "La diversificació industrial i l'evolució dels sectors tradicionals a través de la sostenibilitat i la innovació fan més resilient la indústria davant les crisis"

El conseller ha visitat a Tavernes de la Valldigna i Favara quatre empreses de la mateixa família relacionades amb el sector del descans i una altra empresa del sector del cartó dirigida a multitud de sectors

Guardar

climent
climent

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "la diversificació industrial i l'evolució dels sectors tradicionals a través de la sostenibilitat i la innovació fan més resilient la Indústria davant les crisis"

Climent i l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi Gonzàlez, i part de la corporació municipal han visitat les empreses Caisa, Tubular Confort i Tapitec, en Tavernes de la Valldigna i Pedrós, a Favara, relacionades amb el sector del descans i la indústria auxiliar de somiers i sofàs.

Aquestes empreses pertanyen a una mateixa família que va iniciar el seu negoci amb la fabricació de molls i estructures de llits. Ara, compta amb aquestes empreses, una d'elles dedicada al proveïment industrial, una altra a la fabricació de llits articulats i una altra que fabrica complements metàl·lics per a sofàs i una altra està més dirigida al plàstic.

D'altra banda, Climent ha tornat a visitar l'empresa de Tavernes Mandriladora Alpesa, que en 2017 va llançar una innovació, Upalet, el palet de cartó evolucionat; innovador i sostenible. Un palet que ja competeix amb els sectors tradicionals de palets de fusta i plàstic. Aquest nou palet, naix de la mentalitat del canvi industrial necessari, que s'enfoca en la sostenibilitat i la innovació com a base del progrés. En quatre anys aquest projecte ja està consolidat.

Climent ha ressaltat "l'important esforç que està realitzant la Conselleria amb les pimes valencianes fent costat als principals sectors industrials i als projectes d'inversió que suposen la implantació de noves línies de producció en establiments industrials, així com les que comporten millores o la modernització de línies de producció".

En aquest sentit, la Conselleria d'Economia Sostenible ha subvencionat en 2020 un projecte d'ampliació productiva en la indústria del descans, valorat en 200.000 euros, dins de les ajudes en matèria d'industrialització per inversions de pimes industrials de la Comunitat Valenciana que milloren la competitivitat i sostenibilitat en el marc de la tercera fase del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV).

El conseller també ha ofert a les empreses les ajudes de la Conselleria i d'organismes dependents, com l'IVACE, per a facilitar la seua promoció exterior, o serveis com la xarxa d'atenció exterior a les empreses (25 antenes que donen servei a 35 mercats diferents), i la col·laboració amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana.

Ajuda d'Economia a les pimes

En total, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit en 2020 ajudes per valor de 31.105.782 euros a 443 empreses sol·licitants pertanyents als 17 sectors industrials més rellevants de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu d'aquestes subvencions, corresponents a la tercera fase del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, és fer costat a la realització d'inversions sostenibles de caràcter industrial que contribuïsquen al creixement i consolidació de pimes industrials.

Arxivat a:

Destacats