Climent: "L'Ivace subvencionarà en 2021 les obres de millora de 262 àrees industrials de 162 municipis i 30 comarques de la Comunitat"

El conseller avança que el percentatge de les ajudes serà del 100% per als municipis en risc de despoblació i del 82% per a la resta

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia- Extra_Rafael-Climent-5
Xisco-Navarro_Valencia- Extra_Rafael-Climent-5

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que l'Ivace subvencionarà en 2021 "les obres per a les actuacions de millora i modernització d'un total de 262 àrees industrials de 162 municipis i 30 comarques de la Comunitat Valenciana".

Climent ha recordat que la convocatòria d'ajudes destinada a la millora de polígons industrials de 2021 compta per primera vegada amb una línia específica de dos milions d'euros dirigida a les localitats en risc de despoblació i una altra línia pressupostària de 32,2 milions d'euros per a la resta de municipis.

En aquest sentit, el titular d'Economia Sostenible ha detallat que l'Ivace ha concedit ajudes per a 12 polígons industrials de nou localitats i set comarques en risc de despoblació i per a 250 àrees empresarials corresponents a la resta de municipis (153 localitats de 28 comarques).

El conseller ha fet aquestes declaracions a l'Ajuntament de Foios durant la presentació de les ajudes concedides per l'Ivace en 2021 per a projectes d'inversió de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics, en la qual ha estat acompanyat per la directora general de l'Ivace, Júlia Company, i per l'alcalde de Foios, Sergi Ruiz.

Durant la seua intervenció, Climent ha explicat que la intensitat de les ajudes que se subvencionaran seran del 100% per als polígons de municipis en risc de despoblació i del 82,67% per a la resta d'àrees empresarials.

"Si millorem les àrees industrials estem millorant també la qualitat de les empreses ja instal·lades i de les persones treballadores que es beneficien d'actuacions com una major vigilància, millora de les zones verdes, obra civil per a la implantació de fibra òptica, serveis contra incendis, carril bici o recorreguts bio saludables", ha afegit sobre aquest tema.

Municipis en risc de despoblació

El conseller d'Economia ha posat l'accent principalment en la línia pressupostària destinada a la millora de municipis en risc de despoblació. En aquest sentit, ha destacat que "des de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l'Ivace volem que compten amb les mateixes oportunitats que la resta de municipis de la Comunitat per a millorar els seus polígons industrials".

"Perquè puguen comptar amb imatge i infraestructures renovades per a la implantació de noves empreses que generen ocupació, creixement econòmic i riquesa i, d'aquesta manera, ajudar a frenar la despoblació", ha afegit sobre aquest tema.

Així, ha detallat que els municipis beneficiaris d'aquesta línia han estat Montant, Vilafermosa, Sot de Ferrer, Beniarrés, Morella, Les Coves de Vinromà, Llucena, Figueroles de Domenyo i el Villar.

El conseller d'Economia ha manifestat que les ajudes per a la millora i modernització "es van convocar per primera vegada en la Comunitat l'any 2017 i s'han consolidat com una eina importantíssima que cada any va assentant-se entre els municipis i comarques i va millorant el seu acolliment en tot el territori".

"Ara els nostres polígons industrials per primera vegada en la democràcia són considerats com a enclavaments fonamentals per a l'economia i creixement de les nostres localitats i han deixat de ser considerats com els barris més oblidats i desatesos", ha ressaltat.

Finalment, Climent ha avançat que la Conselleria i l'Ivace continuaran treballant en el desenvolupament i implantació de la Llei d'Àrees Empresarials en la Comunitat amb iniciatives com les ajudes per a la millora de polígons i per a això l'Ivace estudiarà la possibilitat d'ampliar i modernitzar les actuacions subvencionables en els pròxims anys perquè puga beneficiar-se un major nombre d'àrees.

Reindustrialització

Per part seua, la directora de l'Ivace, Júlia Company, ha destacat que els parcs empresarials són una peça fonamental en el procés de reindustrialització de la Comunitat Valenciana "perquè són espais en els quals desenvolupa l'activitat industrial i econòmica i on es genera ocupació".

Així mateix, ha subratllat que aquests espais "han de comptar amb un conjunt d'infraestructures i de serveis perquè les empreses instal·lades puguen continuar sent competitives i per a atreure la instal·lació de nous projectes empresarials".

"Des de l'Ivace- ha continuat- apostem pels parcs empresarials i en 2017 convoquem per primera vegada en la Comunitat ajudes dirigides a la millora i modernització de les nostres àrees industrials, unes subvencions que hem anat renovant anys després d'any i a les quals hem destinat 71,2 milions d'euros en el període 2017-2020".

Company ha recordat que al costat de les ajudes dirigides a millorar els parcs empresarials l'Ivace està treballant intensament en altres actuacions per a continuar impulsant totes les àrees empresarials com són el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat com a instrument clau per a localitzar sòl industrial, la classificació dels polígons industrials i la constitució de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM).

Arxivat a:

Destacats