Ciutadans proposa al Consell utilitzar drons per a detectar i previndre incendis

Guardar

Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts
Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha instat el Consell a adquirir drons per a detectar i previndre incendis, així ho ha explicat el diputat liberal, Eduardo del Pozo, qui ha apuntat que "l'ús de drons per a protegir els nostres boscos té molts beneficis i ajudaria als agents forestals". Del Pozo ha afegit que "gràcies a ells es permet accedir a punts de difícil accés, així com desenvolupar mapes digitals per a saber amb antelació el risc i amenaça de foc en determinades zones".

El diputat ha manifestat que "cada any ens enfrontem a incendis d'alta intensitat que afecten greument el nostre ecosistema i paisatge." En aquesta línia, el parlamentari ha explicat que "quasi el 35 % dels incendis són intencionats, necessitem mecanismes que ens ajuden a detectar-los a temps i millors eines".

Cs també ha exigit al Consell fer un esforç major habilitant partides pressupostàries més elevades per a la cura forestal. Del Pozo ha insistit que és "important incrementar fons destinats a formar i especialitzar al personal de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals en l'ús d'aquests aparells", amb la finalitat de "detectar al més prompte possible futurs incendis intencionats".

Arxivat a:

Destacats