Ciutadans proposa abaixar impostos i ajustar l'IRPF a la inflació per a compensar la pèrdua de poder adquisitiu

María Muñoz i Ruth Merino es reuneixen amb la CEV davant la "preocupació" per la situació econòmica actual

Guardar

20220404 CEV reunión
20220404 CEV reunión

Ciutadans (Cs) ha proposat abaixar els impostos a tots els valencians i ajustar l'IRPF a la inflació per a compensar la pèrdua de poder adquisitiu. Així ho han anunciat la diputada nacional i coordinadora de Cs a la Comunitat Valenciana, María Muñoz, i la síndica de Cs en Les Corts, Ruth Merino, després de reunir-se amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i la presidenta de CEV València, Eva Blasco.

Merino ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a "no llavar-se les mans, ni esperar que el Govern central li solucione els problemes" i ha suggerit "abaixar els impostos perquè la Comunitat Valenciana deixe de ser un infern fiscal". Sobre aquest tema, ha lamentat que el tripartit governe a base d'impostos, com demostra l'últim anunci de creació d'una nova taxa, la turística, que "posarà més traves a un sector que ja ha patit molt".

La líder del grup liberal també ha defensat la necessitat de "reordenar la despesa pública i prioritzar-lo tenint en compte les necessitats a cada moment i aprovant un pla d'ajudes directes als sectors". En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat María Muñoz, qui ha considerat que el pla de xoc de l'Executiu central "arriba tard i és insuficient".

Respecte al pacte de rendes, Muñoz ha advocat per la unitat per a fer front a l'actual crisi i ha reclamat que en aquest pacte estiguen tots els agents econòmics, com els pensionistes i el mateix Estat, que ha de "dur a terme un ajust de la despesa ineficient".

Destacats