Ciutadans no creu les excuses de la carta de Puig i exigeix el compliment de l'acord dels pressupostos de 2021

Merino: "El Botànic, per ineptitud o per irresponsabilitat, no compleix amb la seua paraula"

Guardar

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha assegurat que "no cree les excuses" del president de la Generalitat, Ximo Puig, respecte a l'acord de pressupostos de 2021 i ha exigit el compliment urgent de totes les mesures de Ciutadans aprovades.

Merino, que ha agraït que Puig li haja contestat a la carta que li va enviar, ha assegurat que té una "sensació agredolça" perquè s'han dut a terme algunes mesures com el Bo Viatge o el Bo Comerç, però queden moltes sense complir, com la creació de places en residències, l'auditoria per a aprimar l'Administració o les ajudes per a l'aprenentatge de l'anglés. "El Botànic, per ineptitud o per irresponsabilitat, no compleix amb la seua paraula", ha denunciat.

En els corredors de les Corts, la síndica de Cs ha insistit en la realització d'una auditoria amb l'objectiu de reduir l'Administració Pública que és "excessivament gran" i ha afirmat que "sobra balafiament, despesa supèrflua i duplicitats". "Només demanem que els diners dels valencians s'use eficientment. El pressupost de la Generalitat en set anys de tripartit s'ha incrementat en 11.000 milions d'euros, però continua havent-hi barracons, desocupació o llistes d'espera insuportables en sanitat", ha afegit.

En aquest sentit, ha criticat que del Pla Resistir Plus sol han adjudicat 200 milions d'euros dels 647 milions pressupostats a 31 d'octubre de 2021 i hi ha més de 5.000 empreses a les quals se li han denegat les ajudes. Quant a les residències de majors, ha assegurat que les places compromeses eren 2.500 en 2021 i només s'han creat 448. Respecte a l'augment de les beques per a l'FP dual, Merino ha anunciat que estaran pendents de la convocatòria i, respecte a les ajudes per a l'aprenentatge de l'anglés en les acadèmies, ha lamentat que "Puig no fa referència en la seua carta".

D'altra banda, preguntada per la investigació del Parlament Europeu a la vicepresidenta Oltra, Merino ha insistit en la seua destitució i ha reclamat que "assumisca responsabilitats polítiques per un cas tan greu".

Arxivat a:

Destacats