Ciutadans demana un pla per a garantir l'accés a l'ocupació i a l'habitatge dels refugiats ucraïnesos

Ruth Merino i María Muñoz es reuneixen amb el cònsol honorari d'Ucraïna a València, Pablo Gil, per a escoltar les seues reivindicacions

Guardar

Ruth Merino, María Muñoz i Pablo Gil, cònsol honorari d'Ucraïna a València
Ruth Merino, María Muñoz i Pablo Gil, cònsol honorari d'Ucraïna a València

Ciutadans (Cs) ha reclamat un pla per a assegurar l'accés a l'ocupació i a l'habitatge per als refugiats ucraïnesos i un protocol específic per a atendre els menors i garantir la seua educació. La síndica de Ciutadans en Les Corts, Ruth Merino, i la diputada nacional i coordinadora autonòmica del partit liberal, María Muñoz, s'han reunit hui amb el cònsol honorari d'Ucraïna a València, Pablo Gil, per a escoltar les seues reivindicacions i posar-se a la seua disposició.

Merino ha defensat que "Cs està allunyat dels extrems que entren en incoherències a l'hora de defensar els drets humans i, per això, defensa les democràcies i les llibertats i condemna a un criminal de guerra com és Putin". En aquest sentit, ha anunciat que el grup parlamentari liberal durà a terme iniciatives per a garantir l'accés dels menors refugiats als col·legis, perquè hi haja oportunitats laborals per als refugiats durant el temps que romanguen a la Comunitat Valenciana i per a facilitar el seu accés a l'habitatge, especialment al lloguer.

"Volem continuar agraint a la societat valenciana el gran exemple de solidaritat", ha subratllat Merino, al mateix temps que ha denunciat la complicada situació econòmica actual i ha exigit abaixar els impostos i un pla per a ajudar als sectors econòmics més afectats per la pujada de preus, com el transport o l'agricultura.

Per part seua, María Muñoz ha celebrat que Cs s'haja avançat i haja sigut el primer grup a "demanar la modificació de la Llei d'Emprenedors per a retirar la 'golden visa' per als inversors russos", alguna cosa que el cònsol els ha sol·licitat durant la trobada. Es tracta del programa de concessió d'autoritzacions de residència i visats a canvi d'inversions.

A més, Muñoz ha preguntat per la situació dels menors de gestació subrogada, en quines condicions estan els bebés i quines possibilitats tenen d'eixir del país, al que el cònsol s'ha compromés a abordar en la pròxima reunió amb l'ambaixador. Muñoz també ha reclamat al Govern central que concrete les quotes de refugiats que han de destinar-se a cada país.

Destacats