Ciutadans demana la vacunació "urgent" d'agents de Policia Local i Bombers majors de 55 anys

Guardar

bomberos
bomberos

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha exigit, mitjançant una moció a la pròxima comissió de Participació, que la Regidoria de Gestió de Recursos inste la Conselleria de Sanitat Universal i aquesta al Ministeri de Sanitat a gestionar "el més ràpid possible" l'administració de vacunes contra la COVID-19 per als efectius majors de 55 anys de la Policia Local i Bombers de València.

El regidor de Cs Narciso Estellés ha detallat que, del total de la plantilla del cos de la Policia Local de València, composta per 1.470 policies, segons dades de 2020, "només han sigut vacunats 1.122 efectius, i han quedat exclosos de la vacunació 348 policies en actiu", ha indicat la formació en un comunicat.

"La situació és similar en el Cos de Bombers. D'una plantilla de 389 bombers, queden per vacunar 91", ha lamentat, i ha assenyalat que és "inacceptable" que "queden el 23% dels professionals que vetlen per la nostra seguretat per vacunar".

Segons Estellés, les dades del mateix ajuntament revelen que, en 2020, 135 efectius de la policia local es van contagiar de coronavirus i van estar en quarantena 362. "En el cas del Cos de Bombers, va haver-hi 52 bombers positius i 351 en quarantena, per la qual cosa és totalment necessària la vacunació total de les dues plantilles", ha asseverat.

Amb aquesta moció, ha subratllat l'edil, Cs pretén que la delegació de Gestió de Recursos es coordine "al màxim" amb la delegació de Protecció Ciutadana i que ambdues "facen el possible per garantir que els nostres policies i bombers estan tots protegits, no havent-hi situacions de clara desprotecció".

Finalment, ha apuntat que els membres de les dues plantilles amb una edat més avançada "són els que major risc podrien haver de presentar una simptomatologia més greu davant un possible cas de COVID-19" i "és la nostra obligació, com a membres del consistori, vetlar per ells".

Destacats