Ciutadans censura la "pujada fiscal de deu milions d'euros als autònoms de Ribó"

Guardar

cs
cs

El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València Rafa Pardo ha censurat "el hachazo" fiscal de deu milions d'euros de l'alcalde de València, Joan Ribó, als autònoms" i ha lamentat l'"atac frontal amb la pujada d'impostos a tots els ciutadans en general".

L'edil de Ciutadans, després d'una reunió amb la junta directiva de l'Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (LLIGA CV) encapçalada pel seu president en funcions, Alberto Ara, ha assegurat que "la pujada massiva d'impostos i taxes impulsada pel govern municipal s'enceba especialment amb el col·lectiu de treballadors per compte propi".

Així, ha explicat que "les decisions de Compromís i el PSPV encareixen la vida de l'autònom en 144,04 euros mentre que pel vessant particular ja pateixen pujades de 33,50 euros, en total 177,54 euros". "Ciutadans està en contra que Ribó traga de la butxaca dels autònoms 9,6 milions d'euros", ha afegit en un comunicat.

L'edil de Cs ha incidit en què "hi ha increments del 43% en la taxa de taules i cadires que suposen increments de 600 euros al mes mentre que hi ha 600 negocis en els quals s'aplicarà pujades superiors al 54% a l'IBI". "Hi ha un atac frontal als autònoms. Hi ha 8.000 empreses que patiran pujades del 16% i el 26% de l'IAE", ha advertit.

El regidor ha incidit en què el govern municipal "cerca penalitzar, especialment, als autònoms". "L'impost de tracció mecànica és un clar exemple. Mentre congela la tarifa per als cotxes de major cilindrada puja un 5% per als cotxes menys contaminants i un 12% per als vehicles de repartiment de menys de 1.000 quilograms, és a dir, els que més usen els autònoms", ha censurat.

En aquesta línia, ha lamentat que "als atacs frontals als treballadors per compte propi se suma que els autònoms també pateixen la pujada d'impostos a tots els ciutadans en general com són la pujada generalitzada de l'IBI o les noves taxes de clavegueram, que suposaran pujades que oscil·len entre el 39% i el 135% de mitjana".

Destacats