Ciudadanos descontextualitza dades d'ocupació i aprofita per a tornar a acusar de "catalanisme"

Des de la formació aïllen la dada d'agost per a assegurar que el Botànic "destrueix" ocupació, malgrat que en un any hi ha 51.512 persones afiliades més

Guardar

Tony Woodward EP
Tony Woodward EP

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes Tony Woodward ha denunciat aquest dimarts, després de descontextualitzar les últimes dades de l'atur, que el "full de ruta" del Consell del Botànic en matèria econòmica ha provocat que la Comunitat Valenciana "lidere la destrucció d'ocupació a Espanya".

Segons les últimes dades d'ocupació, després d'acabar la temporada estival, en la Comunitat s'han perdut 13.093 persones, per la qual cosa la valenciana és la comunitat que lidera aqueixa destrucció. És, no obstant això, una dada única relativa a agost; en termes interanuals, l'afiliació a la Seguretat Social s'ha incrementat un 2,81%, és a dir, hi ha 51.512 persones més amb ocupació, la quarta comunitat que més ha incrementat.

El portaveu d'Economia de Cs ha apuntat en un comunicat que aquestes xifres "demostren que el Botànic II està cometent els mateixos errors que en l'anterior legislatura, amb una gestió més que nefasta en matèria d'ocupació i sense aportar solucions efectives al mercat laboral", sense atendre en cap cas a les xifres interanuals o de més temps, que indiquen precisament la tendència contrària.

"El Consell només contribueix a augmentar el drama dels qui no troben ocupació o dels qui, malgrat tindre-ho, formen part de l'ampli espectre de treballadors marcat per la precarietat i la temporalitat, especialment els més joves", ha assenyalat després de recordar que "nou de cada deu treballadors valencians tenen una ocupació precària a l'agost".

Al seu judici, "mentre els valencians s'enfronten a aquestes dramàtiques dades, els qui no es veuen afectats per la desocupació són tots els endollats en els quiosquets que el Govern valencià ha desplegat al llarg de la Comunitat Valenciana, ni tampoc els seus afins en entitats catalanistes, que acaben de rebre mig milió d'euros de subvencions públiques".

Destacats