CCOO dona suport a la reversió de l'Hospital de Torrevella però adverteix que la gestió ha de ser "pública i directa"

Guardar

hospital-torrevieja
hospital-torrevieja

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO de Vinalopó-Vega Baixa ha mostrat el seu suport a la reversió de l'Hospital de Torrevella (Alacant) però ha advertit que la gestió ha de ser "pública i directa".

Al sindicat el "preocupa" que "no s'aclarisca la gestió", ja que, segons ha indicat en un comunicat, "un consorci o empresa pública continuaria deixant al departament amb un model estanc i a la llarga podria plantejar-se de nou una privatització del servei".

CCOO PV, que entén que això suposarà el mateix procés amb el departament Elx-Crevillent a través de l'Hospital Vinalopó de Ribera Salud, ha expressat la seua preocupació perquè la consellera de Sanitat, Ana Barceló, manifestés en l'anunci de la reversió que la decisió sobre el model de gestió pública "es decidirà durant el procés, és a dir, l'any que queda al davant".

Des de la perspectiva del sindicat, això "deixa oberta una porta al fet que hi haja una possible gestió a través d'una empresa pública o un consorci", amb la qual "no podria haver-hi mobilitat entre departaments públics i continuaria sent un departament estanc". Per això, es plantegen "dubtes" respecte a aquesta fórmula "que podria permetre en un futur, una nova privatització del servei".

Per tant, des de CCOO PV es recalca que el model de reversió "ha de garantir la integració real dels serveis en el sistema, oferir les majors garanties de continuïtat de gestió directa i assegurar el respecte dels drets laborals del personal laboral i la restitució dels drets del personal estatutari: mobilitat, promoció interna, borses de treball, ofertes públiques d'ocupació, etc.".

En aquesta línia, lamenta que la consellera "no haja dit des del principi que es farà una gestió pública directa, que és el model al qual ha d'aspirar l'Hospital de Torrevella".

Per això, ha instat a la Conselleria a "fixar un criteri per a la reversió dels serveis privatitzats a la gestió pública per a evitar els conflictes i la judicialització de les decisions de l'administració".

La FSS CCOOPV insta així mateix el Govern valencià a negociar, en el marc del diàleg social, "un model de reversió sanitària que oferisca les majors garanties de continuïtat de la gestió directa de la sanitat pública, que respecte els drets laborals del personal laboral i que done tranquil·litat a la ciutadania de la comarca".

Així mateix, considera necessari "millorar les infraestructures i recursos necessaris i acabar amb la contractació precària". "Amb una gestió pública, a més, es guanyarà en transparència i els dividends que es reparteixen entre l'accionariat de la concessionària podran destinar-se a millorar les infraestructures i els recursos sanitaris del departament de salut", ha indicat.

CCOO assegura que serà present "en totes aquelles reversions de les concessions i serveis per a salvaguardar el servei públic i els drets de treballadors i treballadores, tenint com a objectiu principal el manteniment del treball".

Destacats